Ухвала
від 02.11.2023 по справі 921/289/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02 листопада 2023 року Справа № 921/289/23УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Руденка О.В. розглянув матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Фортуна Систем Інвест"

до відповідача 1: ОСОБА_1

до відповідача 2 : Товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопіль Онлайн"

до відповідача 3: Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАJІЬНИЙ ЗАКJІАД (дитячий ясла-садок "ЗАТИШОК")

про визнання недійсною угоди

ВСТАНОВИВ

На розгляді Господарського суду Тернопільської області заходиться справа №921/289/23 за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Фортуна Систем Інвест" до відповідача 1: ОСОБА_1 до відповідача 2 : Товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопіль Онлайн" до відповідача 3: Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАJІЬНИЙ ЗАКJІАД (дитячий ясла-садок "ЗАТИШОК") про визнання недійсною угоди.

Відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 24 жовтня 2023 року №1004/0/15-23 ОСОБА_2 звільнено з посади судді Господарського суду Тернопільської області у зв`язку з поданням заяви про відставку.

За результатами повторного автоматизованого розподілу справи між суддями, справу №921/289/23 розподілено судді Руденку О.В.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне прийняти справу до свого провадження.

Ухвалою суду від 01.05.2023 відкрито провадження у цій справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Згідно із ч.14 ст.32 ГПК України у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

На виконання наведених приписів Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у справі.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 32, 232-235 ГПК України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Справу №921/289/23 прийняти до свого провадження.

2. Продовжити розгляд справи № 921/289/23 в порядку загального позовного провадження.

3. Призначити у справі підготовче засідання на 27 листопада 2023 року в 10:30. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Тернопільської області за адресою: 46000, м. Тернопіль, вул. Кн. Острозького, 14 А, зал судових засідань № 4, 5 поверх.

4. Запропонувати сторонам подати:

позивачу: заяви з процесуальних питань (за наявності);

відповідачу 1: обґрунтований відзив на позов і всі письмові докази на підтвердження викладеного у ньому; заяви з процесуальних питань (за наявності).

відповідачу 2: обґрунтований відзив на позов і всі письмові докази на підтвердження викладеного у ньому; заяви з процесуальних питань (за наявності).

5. Встановити строк для подання відповідачами відзиву на позов - п`ятнадцять днів з дня вручення їм цієї ухвали.

6. Роз`яснити учасникам судового процесу, що за клопотаннями сторін справа може бути розглянута за відсутністю їх представників за наданими у матеріали справи документами.

7. Повідомити учасників справи про можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції та на необхідність подавати процесуальні документи (заяви, клопотання, скарги, відзиви тощо), письмові та електронні докази на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронний цифровий підпис" та Закону України "Про електронні довірчі послуги".

8. Повідомити учасників справи, що 18.10.2023 набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" від 29 червня 2023 року № 3200-IX" в частині внесення змін до Господарського процесуального кодексу, у зв`язку з чим відповідно до частини шостої статті 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

9. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

10. Суд повідомляє ТОВ "Фортуна Систем Інвест", ТОВ "Тернопіль Онлайн" та ТОВ "ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАJІЬНИЙ ЗАКJІАД (дитячий ясла-садок "ЗАТИШОК"), в яких відсутній "Електронний кабінет" в ЄСІТС, що згідно частини 6 статті 6 ГПК України в редакції Закону №3200-ХІ, що введений в дію 18.10.2023 вказані учасники є особами, які в обов`язковому порядку реєструють "Електронний кабінет" в ЄСІТС, а відтак суд додатково зобов`язує останніх зареєструвати власний "Електронний кабінет" в ЄСІТС, про що повідомити суд.

11. Повідомити учасників справи, що реєстрація в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), котра забезпечує обмін документами, не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі.

12. Копію ухвали надіслати учасникам справи рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення:

- Товариству з обмеженою відповідальністю "Фортуна Систем Інвест" (пр. Свободи, 39, офіс 4а, м. Львів, 79007);

- ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 );

- Товариству з обмеженою відповідальністю "Тернопіль Онлайн" (вул. Валова, буд.5, м. Тернопіль, 46001);

- Товариству з обмеженою відповідальністю "ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАJІЬНИЙ ЗАКJІАД (дитячий ясла-садок "ЗАТИШОК") (вул. Качали, буд. 1, м. Тернопіль, 46001).

Суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до змісту ч. 9 ст. 80 ГПК України, копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи. Ухвала суду набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою: https://te.court.gov.ua/sud5022.

СуддяО.В. Руденко

Дата ухвалення рішення02.11.2023
Оприлюднено06.11.2023
Номер документу114619237
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсною угоди

Судовий реєстр по справі —921/289/23

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні