Ухвала
від 03.11.2023 по справі 748/3755/23
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №748/3755/23

провадження №2/732/356/23

У Х В А Л А

про прийняття позову до розгляду та

відкриття провадження у справі

03 листопада 2023 року м. Городня

Суддя Городнянського районного суду Чернігівської області Карпинська Н.М., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 ,адреса: АДРЕСА_1 ,РНОКПП: НОМЕР_1 ,до ОСОБА_2 ,адреса: АДРЕСА_2 ,РНОКПП: НОМЕР_2 , вимогам ст.ст.19,175,177 ЦПК України,

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача, ОСОБА_3 , звернувся до Чернігівського районного суду Чернігівської області з позовом до відповідача та просив зменшити розмір аліментів, що стягуються з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 на утримання неповнолітнього сина, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до 1/8 частини заробітку (доходу), але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку та не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Ухвалою судді від 26 жовтня 2023 року вищевказану позовну заяву залишено без руху.

02 листопада 2023 року позивачем усунуто недоліки позову.

Позовна заява вважається такою, що відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження в цивільній справі не встановлено. Заява підсудна Городнянському районному суду Чернігівськкої області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Згідно положень п.2 ч.2ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

За положеннями ч.1ст.11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Частиною 4 ст.19ЦПК України передбачено, що для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

Виходячи зі змісту позовних вимог, характеру спірних правовідносин, з метою реалізації процесуальних прав сторін та виконання обов`язків, а також вчинення інших дій для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд приходить до висновку, що вказана цивільна справа має бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ст.196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого засідання в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження проводиться підготовче засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19,178,187,189-192,197 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити загальне позовне провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зменшення розміру аліментів.

Призначити підготовче судове засідання на 25 грудня 2023 р. на 10:00 год., яке відбудеться в приміщенні Городнянського районного суду Чернігівської області за адресою: вул. Троїцька, 10 м. Городня.

В підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити позивачу, що докази подаються разом з позовною заявою. Позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог, змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого судового засідання, а також надати суду докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву.

Роз`яснити відповідачу, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом пятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України. Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.2, ч.3ст. 178 ЦПК Українита копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причини, розгляд справи буде здійснюватись за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається разом з позовною заявою позивачем та разом з відзивом на позовну заяву відповідачем з дотриманням вимог ч.2ст.84 ЦПК України.

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причини, що не залежали від неї.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають права та обов`язки закріплені в ст.ст.43,49 ЦПК України, а також, що у відповідності дост.39 ЦПК Україниз підстав, зазначених у статтях36,37і38 ЦПК Українисудді, секретарю судового засідання може бути заявлено відвід учасниками справи протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого судового засідання. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням https://gd.cn.court.gov.ua .

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяКарпинська Н.М.

Дата ухвалення рішення03.11.2023
Оприлюднено06.11.2023
Номер документу114635101
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —748/3755/23

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні