Ухвала
від 26.10.2023 по справі 479/494/23
КРИВООЗЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №479/494/23

Провадження №2/479/208/23

У Х В А Л А

26 жовтня 2023 року смт.Криве Озеро

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

в складі: головуючого судді Репушевської О.В.,

за участі секретаря судового засідання Добровольської І.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт.Криве Озеро в порядку загального позовногопровадження цивільну справу №479/494/23 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Корнацьких", ОСОБА_2 , про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, шляхом скасування державної реєстрації,

учасники підготовчого провадження:

позивач ОСОБА_1 ,

представник позивача адвокат Кравченко О.С., за довіреністю від 06 квітня 2023 р.,

відповідач ТОВ "Агрофірма Корнацьких",

представник відповідача адвокат Іванченко О.О., за ордером серія АІ №1097682

від 18 березня 2021 року,

в с т а н о в и в :

В провадженні Кривоозерського районного суду Миколаївської області перебуває цивільна справа №479/494/23 за позовом ОСОБА_1 до Товаристваз обмеженоювідповідальністю "АгрофірмаКорнацьких", ОСОБА_2 , про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, шляхом скасування державної реєстрації.

Представником позивача - адвокатом Кравченком О.С. разом із позовом до суду було подано письмове клопотання від 14 квітня 2023 року щодо:

- зобов`язання ОСОБА_2 надати вільні зразки підпису на 10-15 документах, вчинені за два роки до дати укладання Договору оренди землі №179/К від 01 січня 2005 року та за два роки після вчинення даного правочину;

- зобов`язання ОСОБА_2 надати експериментальні зразки підпису на 5-8 аркушах;

- зобов`язання ОСОБА_2 надати експериментальні зразки почерку не менше ніж 10-15 аркушах у вигляді записів прізвища та ініціалів особи. Мотивує клопотання тим, що позивачу стало відомо про те, що в договорі підпис виконаний не ОСОБА_2 , а невідомою особою, у зв`язку з чим сторона позивача вважає за необхідне в подальшому клопотати про проведення почеркознавчої експертизи з метою встановлення належності ОСОБА_2 підпису в договорі оренди . Представник позивача в підготовче засідання не з`явився, просив розглянути клопотання без його участі та не закривати підготовче засідання.

Представник відповідача в підготовче засідання не з`явився, надав заяву про проведення підготовчого засідання без його участі, заперечував проти задоволення клопотання, оскільки воно є необґрунтованим.

Розглянувши клопотання, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно положень ч.ч.1,2 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Згідно п.7 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема, з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання.

В позовній заяві та в клопотанні про витребування доказів позивач вказує на те, що йому стало відомо про виконання підпису в договорі оренди не ОСОБА_2 , а невідомою особою, при цьому, не додаючи належних та допустимими доказів на підтвердження своїх доводі, тому суд приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання про витребування доказів та про відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст.84, 196-200, 259, 260 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

В задоволенні клопотання представника позивача про витребування доказів - відмовити.

Підготовче засідання у цивільній справі №479/494/23 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Корнацьких", ОСОБА_2 , про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, шляхом скасування державної реєстрації, відкласти на 26 грудня 2023 року о 09.00 год. увідкритому судовомузасіданні в приміщенні Кривоозерського районного суду за адресою: вул.Шевченка,1-а, смт.Криве Озеро Миколаївської області.

Повідомити учасників справи про дату, час і місце підготовчого судового засідання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ:

СудКривоозерський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено06.11.2023
Номер документу114646911
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —479/494/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні