Ухвала
від 06.11.2023 по справі 452/4303/23
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/4303/23

УХВАЛА

Іменем України

про відкриття провадження у справі

"06" листопада 2023 р. м.Самбір

Суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Бікезіна О.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Ралівська сільська рада Самбірського району Львівської області про визнання права на земельну частку (пай),

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 , який проживає за адресою:

АДРЕСА_1 , звернувся в суд із позовом, уточненим в порядку ст. 49 ЦПК України, до ОСОБА_2 , яка проживає за адресою: Львівська область, Самбірський район, с. Блажів, третя особа: Ралівська сільська рада Самбірського району Львівської області, яка знаходиться за адресою: Львівська область, Самбірський район, с. Ралівка,

вул. Івана Франка, 28, про визнання права на земельну частку (пай).

Справа підсудна Самбірському міськрайонному суду Львівської області.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, для повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до частини першої статті 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Пунктом 4) ч. 2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Відповідно до п. 2) ч. 4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

Враховуючи суть позовних вимог, позовну заяву необхідно прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі та справу призначити до підготовчого засідання в порядку загального позовного провадження.

Згідно ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Частиною 5 даної статті передбачено, що докази подаються сторонами та іншими учасниками справи, а частиною 6 що доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до п. 4) ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

За правилами ч. 7 ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи суть позовних вимог, суд вважає за необхідне витребувати з Самбірської державної нотаріальної контори та приватного нотаріуса Кульчицького Ю.Я. копії спадкових справ після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , яка помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Керуючись ст. ст. 187, 189 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И Л А:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Ралівська сільська рада Самбірського району Львівської області про визнання права на земельну частку (пай) та відкрити провадження у справі.

Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити у справі підготовче засідання на 22 листопада 2023 року на 10 год. 30 хв. за адресою: Львівська область, м. Самбір, вул. Мазепи, 18, зал засідань № 2, про що повідомити учасників справи.

Витребувати з Самбірської державної нотаріальної контори та приватного нотаріуса Кульчицького Юрія Ярославовича копії спадкових справ після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали надіслати сторонам у справі, а також Самбірській державнійнотаріальній конторіта приватномунотаріусу КульчицькомуЮрію Ярославовичу для виконання в частині витребування доказів.

Надіслати відповідачу разом із копією ухвали копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу право подати у строк до 22 листопада 2023 року:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити учасникам справи, що на підставі п. 4) ч. 1 ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: https://sb.lv.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено07.11.2023
Номер документу114666210
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —452/4303/23

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні