Ухвала
від 06.11.2023 по справі 567/881/23
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/881/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 листопада 2023 рокум. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя - Венгерчук А.О.

при секретарі - Пономаренко Р.А.

з участю

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Острозької міської ради про відшкодування моральної шкоди, яка призвела до розладу здоров`я

встановив:

Острозьким районним судом Рівненської області за правилами загального позовного провадження розглядається справа за позовом ОСОБА_1 до управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Острозької міської ради про відшкодування моральної шкоди, яка призвела до розладу здоров`я.

В підготовчомузасіданні позивачта йогопредставник підтримализаявлені позовнівимоги уповному обсязі, підтвердили, що повідомили суду про всі обставини справи, які їм відомі та надали суду докази, на які вони посилаються у позові. Підтримали клопотання про виклик свідків.

Представник відповідача позов не визнала.

10.07.2023 представником відповідача подано відзив на позовну заяву із запереченнями проти позову.

Відповідно до п. 10 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує клопотання сторін.

Одночасно зпозовною заявоюпозивачем поданоклопотання провиклик свідків, вказуючи що зазначені свідки можуть підтвердити обставини, на які він посилається, обґрунтовуючи свої позовні вимоги.

Положеннями ч. 1 ст. 12 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін.

Відповіднодо ст.76ЦПК України,доказами єбудь-якіфактичні данні,на підставіяких судвстановлює наявністьабо відсутністьобставин (фактів),що обґрунтовуютьвимоги ізаперечення учасниківсправи,та іншихобставин,які маютьзначення длявирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

В силу вимог ч. 1ст. 69 ЦПК Українисвідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Враховуючи вищенаведене та з метою всестороннього, повного та об`єктивного з`ясування всіх обставин, встановлення істини у справі, суд вважає за необхідне клопотання позивача про виклик свідків задовольнити, оскільки зазначені ним свідки можуть повідомити про обставини, які мають значення для справи.

Заява про проведення врегулювання спору за участю судді на адресу суду не надходила, додаткових заяв та клопотань не заявлено.

Під час підготовчого засідання судом встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, встановлено остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, вирішено клопотання учасників справи.

Одночасно, судом встановлено, що відповідачем подано відзив на позовну заяву.

Відповідно до п. 12 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне встановити учасникам справи строки для ознайомлення із поданими позиціями учасників справи та подання своїх позицій щодо останніх.

Відповідно до ч. 1 ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно приписів ч. 1 ст. 198 ЦПК України, підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом.

За результатами підготовчого судового засідання, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.196-198, 200, 211, 260, 353 ЦПК України, суд

постановив:

закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Острозької міської ради про відшкодування моральної шкоди, яка призвела до розладу здоров`я.

Призначити цивільну справу до розгляду по суті в судовому засіданні, яке відбудеться 13 грудня 2023 року о 10:00 в залі судових засідань Острозького районного суду Рівненської області.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Розгляд справи здійснювати суддею одноособово.

Визначити позивачу семиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання відповіді на відзив відповідача, до якої застосовуються правила, встановлені ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Визначити відповідачу семиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені ч.3-5 ст. 178 ЦПК України.

Викликати у судове засідання для допиту свідків: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Острозького районного судуВенгерчук А.О.

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено07.11.2023
Номер документу114670710
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди, яка призвела до розладу здоров`я

Судовий реєстр по справі —567/881/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Гордійчук С. О.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Гордійчук С. О.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні