Ухвала
від 23.01.2024 по справі 567/881/23
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/881/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 січня 2024 року м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя - Венгерчук А.О.

секретар - Пономаренко Р.А.

з участю

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача Іщук С.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Острозької міської ради про відшкодування моральної шкоди, яка призвела до розладу здоров`я

встановив:

Острозьким районним судом Рівненської області за правилами загального позовного провадження розглядається справа за позовом ОСОБА_1 до управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Острозької міської ради про відшкодування моральної шкоди, яка призвела до розладу здоров`я.

Ухвалою суду від 15.06.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі.

06.11.2023 закрито підготовче провадження у справі, справу призначено до судового розгляду.

23.01.2024 під час розгляду срави по суті надійшла заява ОСОБА_1 , в якій позивач просить залишити без розгляду його позов про відшкодування моральної шкоди, яка призвела до розладу здоров`я.

В судовому засіданні позивач подану заяву підтримав.

Представник відповідача проти задовлення заяви не заперечила.

Суд, вивчивши подану заяву та заслухавши думку учасників судового розгляду, вважає, що клопотання позивача підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Пунктом 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України визначено, що суд залишає без розгляду позов, якщо позивачем до початку розгляду справи по суті подано заяву з відповідним проханням.

Згідно з ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Частиною 3 ст. 13 ЦПК України передбачено, що учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмету спору на власний розсуд.

Залишення заяви без розгляду на підставі заяви позивача - це форма закінчення розгляду справи без ухвалення рішення. Зазначена процесуальна дія - це диспозитивне право позивача, передбачене нормами ЦПК України. При цьому суд не перевіряє підстави подання такої заяви.

Суд вважає, що заява позивача ОСОБА_1 про залишення без розгляду поданого ним позову до управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Острозької міської ради про відшкодування моральної шкоди, яка призвела до розладу здоров`я не суперечить закону, не порушує будь-чиїх прав та законних інтересів, а тому приймається судом.

Враховуючи наведене та керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України,

у х в а л и в :

позов ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Острозької міської ради Рівненської області (місцезнаходження: м.Острог пр. Незалежності, 34А Рівненської області, ЄДРПОУ 05391005), про відшкодування моральної шкоди, які призвели до розладу здоров`я, залишити без розгляду.

Особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали.

Суддя Острозького районного суду Венгерчук А.О.

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116473894
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —567/881/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Гордійчук С. О.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Гордійчук С. О.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні