Ухвала
від 06.11.2023 по справі 345/5693/23
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/5693/23

Провадження № 1-кс/345/865/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.11.2023 року м. Калуш

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого СВ Калуського РВП ГУНП України в Івано-Франківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 12023091170000750, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 01.11.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Калуського РВП ГУНП України в Івано-Франківській області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до інформації, що знаходиться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовує тим, що в ході моніторингу відкритих джерел інформації - ІНФОРМАЦІЯ_2 та ІНФОРМАЦІЯ_3 встановлено, що ФОП ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ) вносив завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо проведення робіт по об`єкту «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 калуського ІНФОРМАЦІЯ_5 за адресою: АДРЕСА_2 », після чого надав їх для виплати бюджетних коштів.

В ході проведення огляду веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_2 встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) 03.09.2021 оголосила тендерну пропозицію щодо закупівлі послуги «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_2 (додаткові роботи) (ID: UA-2021-09-03-001299-a)». В подальшому 03.09.2023 ФОП ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ) подав документи на площадку електронних закупівель для участі у вказаній закупівлі та став учасником. За результатами торгів відповідно до рішення Уповноваженої особи ІНФОРМАЦІЯ_7 обрано переможця ФОП ОСОБА_4 , із яким укладено договір № 82 про закупівлю від 02.09.2021 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_2 (додаткові роботи)». Також встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) 01.07.2021 оголосила тендерну пропозицію щодо закупівлі послуги «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_2 (ID: UA-2021-07-01-004366-b)». В подальшому 11.07.2021 ФОП ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ) подав документи на площадку електронних закупівель для участі у вказаній закупівлі та став учасником. За результатами торгів відповідно до рішення Уповноваженої особи ІНФОРМАЦІЯ_7 № 2 від 13.07.2021 обрано переможця ФОП ОСОБА_4 , із яким в подальшому 20.07.2021 укладено договір про закупівлю № 63 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_2 ».

Також в ході проведення огляду веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_2 встановлено, що ФОП ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ) залучав субпідрядника ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_3 ) для виконання робіт по об`єктах «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_2 » та «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_2 (додаткові роботи)».

В ході проведення огляду веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_3 встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) 16.09.2021 перерахування грошові кошти у сумі 1223842 грн. на рахунок ФОП ОСОБА_4 за виконання робіт по капітальному ремонту даху за договором № 63 від 20.07.2021. Також встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) 13.10.2021 перерахування грошові кошти у загальній сумі 199591 грн. на рахунок ФОП ОСОБА_4 за виконання додаткових робіт по капітальному ремонту за договором № 82 від 02.09.2021.

Також в ході проведення огляду веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_3 встановлено, що грошові кошти перераховувались ФОП ОСОБА_4 на банківський рахунок № НОМЕР_4 , який згідно інформації з НБУ відкритий у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 454904427573 від 02.11.2023, ОСОБА_4 (РНКОПП НОМЕР_1 ) являється фізичною особою-підприємцем з основним видом економічної діяльності 43.91 Покрівельні роботи. Місце знаходження фізичної особи-підприємця: АДРЕСА_3 .

На даний час, з метою повного та всебічного встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до речей та документів, що становлять банківську таємницюта перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме:

- рух коштів по рахунку ФОП ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за № НОМЕР_5 період часу від 01.07.2021 по 31.12.2021 із зазначенням рахунків (та відомостей про власників рахунків) з яких та на які платежами було перераховано грошові кошти, сум перерахованих коштів, та призначення платежу;

- документів, що ідентифікують власника рахунку № НОМЕР_4 документів що стосується осіб, яким був наданий доступ до вказаних рахунків, документів (чеків та квитанцій) щодо отримання коштів, договору про відкриття рахунку та його обслуговування, паролів та доступів ФОП ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

У судове засідання слідчий ОСОБА_3 не зявився, однак у клопотанні, поданому слідчому судді зазначив про розгляд справи у його відсутності.

Згідно із ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, у випадку доведення стороною кримінального провадження, яка звернулась із клопотанням, наявності достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, а також з метою досягнення дієвості кримінального провадження, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , у володінні якого знаходиться інформація, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень КПК України судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

У відповідності до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно дост. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч.6ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Перевіривши додані до клопотання матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення, виходячи із наступних підстав:

Клопотання про тимчасовий доступ до речі відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Враховуючи те, що сторона кримінального провадження, що подала клопотання, довів, що дана інформація знаходиться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , та має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, може сприяти розкриттю вчиненого кримінального правопорушення та можуть бути використані як докази і є банківською таємницею, а іншим способом отримати вказану інформацію неможливо, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів (інформації) із можливістю їх вилучення (виїмки).

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 132, 159-160, 163-164 КПК України, -

у х в а л и в :

Клопотання слідчого СВ Калуського РВП ГУНП України в Івано-Франківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задоволити.

Надати слідчому СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що містять банківську таємницю та перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме:

- рух коштів по рахунку ФОП ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за № НОМЕР_4 за період часу від 01.07.2021 по 31.12.2021 із зазначенням рахунків (та відомостей про власників рахунків) з яких та на які платежами було перераховано грошові кошти, сум перерахованих коштів, та призначення платежу, з можливістю вилучення оригіналів та електронних копій вказаних документів, терміном на два місяці;

- документів, що ідентифікують власника рахунку № НОМЕР_4 документів що стосується осіб, яким був наданий доступ до вказаних рахунків, документів (чеків та квитанцій) щодо отримання коштів, договору про відкриття рахунку та його обслуговування, паролів та доступів ФОП ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), з можливістю вилучення оригіналів та електронних копій вказаних документів.

Строк дії ухвали 2 (два) місяці з дня її винесення.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишати володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду.

Роз`яснити, що згідно ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді щодо надання тимчасового доступу до речей і документів набирає законної сили з моменту її оголошення і підлягає безумовному виконанню.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудКалуський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114673344
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —345/5693/23

Ухвала від 08.02.2024

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 08.02.2024

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні