Ухвала
від 31.01.2024 по справі 345/5693/23
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/5693/23

Провадження № 1-кс/345/118/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31.01.2024 року м. Калуш

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області, клопотання слідчого СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за № 12023091170000750 від 01.11.2023 року, про проведення огляду, -

ВСТАНОВИВ:

31.01.2024 слідчий СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді із клопотанням погодженим прокурором Калуської окружної прокуратури ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення огляду приміщення Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: с. Збора, вул. Молодіжна, 46 з можливістю пошкодження об`єкту огляду у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження, з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення

Клопотання обґрунтовує тим, що в ході моніторингу відкритих джерел інформації - https://prozorro.gov.ua/ та https://www.007.org.ua/ встановлено, що ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ) вносив завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо проведення робіт по об`єкту «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади калуського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 », після чого надав їх для виплати бюджетних коштів.

В ході проведення огляду веб-сайту https://prozorro.gov.ua/ встановлено, що Зборянська гімназія Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано - Франківської області (ЄДРПОУ 20565098) 03.09.2021 оголосила тендерну пропозицію щодо закупівлі послуги «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 (додаткові роботи) (ID: UA-2021-09-03-001299-a)». В подальшому 03.09.2023 ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ) подав документи на площадку електронних закупівель для участі у вказаній закупівлі та став учасником. За результатами торгів відповідно до рішення Уповноваженої особи Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради обрано переможця ФОП ОСОБА_6 , із яким укладено договір № 82 про закупівлю від 02.09.2021 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 (додаткові роботи)». Також встановлено, що Зборянська гімназія Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано - Франківської області (ЄДРПОУ 20565098) 01.07.2021 оголосила тендерну пропозицію щодо закупівлі послуги «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 (ID: UA-2021-07-01-004366-b)». В подальшому 11.07.2021 ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ) подав документи на площадку електронних закупівель для участі у вказаній закупівлі та став учасником. За результатами торгів відповідно до рішення Уповноваженої особи Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради № 2 від 13.07.2021 обрано переможця ФОП ОСОБА_6 , із яким в подальшому 20.07.2021 укладено договір про закупівлю № 63 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 ».

В ході проведення огляду веб-сайту https://www.007.org.ua/ встановлено, що Зборянська гімназія Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано - Франківської області (ЄДРПОУ 20565098) 16.09.2021 перерахування грошові кошти у сумі 1223842 грн. на рахунок ФОП ОСОБА_6 за виконання робіт по капітальному ремонту даху за договором № 63 від 20.07.2021. Також встановлено, що Зборянська гімназія Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано - Франківської області (ЄДРПОУ 20565098) 13.10.2021 перерахування грошові кошти у загальній сумі 199591 грн. на рахунок ФОП ОСОБА_6 за виконання додаткових робіт по капітальному ремонту за договором № 82 від 02.09.2021.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань № 380125385761 від 02.11.2023 Зборянська гімназія Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано - Франківської області (ЄДРПОУ 20565098) являється комунальною організацією із основним видом економічної діяльності 85.31 Загальна середня освіта. Місце знаходження юридичної особи: Україна, 77322, Івано-Франківська обл., Калуський р-н., село Збора, вул. Молодіжна, будинок 46.

13.11.2023 року у вказаному кримінальному провадженні призначено будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам Івано-Франківського відділення Київського НДІСЕ з метою встановлення об`єму виконаних робіт по об`єктах «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: с. Збора, вул. Молодіжна, 46» та «Капітальний ремонт покрівлі даху будівлі Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: с. Збора, вул. Молодіжна, 46 (додаткові роботи)»

На даний час у кримінальному провадженні з метою розкриття кримінального правопорушення та встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення виникла необхідність у проведенні огляду приміщення Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: с. Збора, вул. Молодіжна, 46 з можливістю пошкодження об`єкту огляду у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження.

У судовому засіданні слідчий СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області лейтенант поліції ОСОБА_3 заявлене клопотання підтримав, просив слідчого суддю його задоволити.

Слідчий суддя, заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий (дізнавач), прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий (дізнавач), прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Підставою для проведення огляду іншого володіння особи є достатні дані, які вказують на те, що в ході проведення огляду буде виявлено та зафіксовано відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення для розкриття кримінального правопорушення (злочину), притягнення винної особи до кримінальної відповідальності за вчинене та стануть доказами під час судового розгляду.

Згідно ч. 1 ст. 13 КПК України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених КПК України.

Як вбачається із матеріалів клопотання, виникла необхідність у проведенні огляду приміщення Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: с. Збора, вул. Молодіжна, 46 з можливістю пошкодження об`єкту огляду у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч. 1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

В інший спосіб, ніж проведення огляду приміщення Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: с. Збора, вул. Молодіжна, 46 з можливістю пошкодження об`єкту огляду у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження, неможливо виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукати речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та будуть використані як докази.

З огляду на наведене, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі наведеного та керуючись ст. 237 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 , погодженого прокурором Калуської окружної прокуратури ОСОБА_5 про проведення огляду задоволити.

Надати дозвіл слідчим СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_4 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 на проведення огляду приміщення Зборянської гімназії Верхнянської сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області за адресою: с. Збора, вул. Молодіжна, 46 з можливістю пошкодження об`єкту огляду у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження, з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала дійсна до 29.02.2024 включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Огляд житла чи іншого володіння особи на підставі ухвали слідчого судді в обов`язковому порядку фіксується за допомогою аудіо- та відеозапису.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116683007
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —345/5693/23

Ухвала від 08.02.2024

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 08.02.2024

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні