Ухвала
від 06.11.2023 по справі 240/23200/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну неналежної сторони)

06 листопада 2023 року м. Житомир справа № 240/23200/23

категорія 112030300

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Липи В.А.,

розглянувши у письмовому провадженні питання про заміну неналежної сторони в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Департаменту соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації, Регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Житомирської обласної державної адміністрації, Управління соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Департаменту соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації, Регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Житомирської обласної державної адміністрації, Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради Житомирської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 18.08.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Від Житомирської обласної державної адміністрації до суду надійшла заява про заміну неналежного відповідача - Регіональну комісія з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Житомирської обласної державної адміністрації, на належного - комісію при Житомирській обласній державній адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим категоріям громадян. В обгрунтування заяви зазначено, що розпорядженням Житомирської обласної державної адміністрації від 14 серпня 2018 року N 326 затверджено Положення про комісію при Житомирській обласній державній адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Дослідивши матеріали справи, суд зважає на наступне.

Відповідно до частин 3, 7 статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Судом установлено, що спірні правовідносини виникли з приводу рішення комісії при Житомирській обласній державній адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим категоріям громадян, оформленого протоколом №64 від 12.04.2023.

Так, розпорядженням Житомирської обласної державної адміністрації від 14 серпня 2018 року N 326 затверджено Положення про комісію при Житомирській обласній державній адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відповідно до вказаного Положення комісія при Житомирській обласній державній адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - це постійно діючий колегіальний орган, що створюється при Житомирській обласній державній адміністрації для визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Отже, оскільки з матеріалів справи слідує, що оскаржуване рішення було прийняте комісією при Житомирській обласній державній адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим категоріям громадян, тому належним відповідачем у справі має бути Житомирська обласна державна адміністрація в особі комісії при Житомирській обласній державній адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим категоріям громадян(майдан ім.С.П.Корольова, 1, Житомир,10014. Код ЄДРПОУ: 00022489).

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне замінити неналежного відповідача у справі Регіональну комісію з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Житомирської обласної державної адміністрації на належного - Житомирську обласну державну адміністрацію в особі комісії при Житомирській обласній державній адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим категоріям громадян.

Керуючись статтями 48, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Замінити неналежного відповідача у справі Регіональну комісію з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Житомирської обласної державної адміністрації на належного відповідача Житомирську обласну державну адміністрацію в особі комісії при Житомирській обласній державній адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим категоріям громадян (майдан ім.С.П.Корольова, 1, Житомир,10014. Код ЄДРПОУ: 00022489).

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя В.А. Липа

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114691516
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —240/23200/23

Ухвала від 06.11.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Липа Володимир Анатолійович

Ухвала від 18.08.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Липа Володимир Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні