Ухвала
від 06.11.2023 по справі 641/6095/23
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 2/641/3498/2023 Справа № 641/6095/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 листопада 2023 року м. Харків

Комінтернівський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Зелінської І.В.,

за участю секретаря Мельник А. Р.,

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданнів залісуду вм.Харкові цивільнусправу запозовом Приватного підприємства «Торгово-комерційна фірма «Дана» до Основ`янсько-Слобідського відділу державної виконавчої служби у м. Харкові Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Державного підприємства «Сетам» Міністерства юстиції України, третя особа приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Трофименко Єлізавета Василівна про визнання електронних торгів та свідоцтва про право власності недійсними,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла вказана позовна заява.

Ухвалою суду від 04.10.2023 року у вказаній справі відкрито провадження в порядку загального позовного провадження.

Разом із позовною заявою представником позивача подано до суду клопотання, у якому останній просив витребувати у приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Трофименко Є. В. копію свідоцтва про право власності від 11.12.2020 року виданого на ім`я ОСОБА_1 , реєстровий номер 1829 та інших документів на підставі яких було видано свідоцтво про право власності на нежитлову будівлю літ. «Ж» за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 26, 1 кв. м. у порядку ст. 84 ЦПК України.

Представник позивача у підготовче судове засідання не з`явився, повідомлявся про час та місце розгляду справи, подав до суду заяву про проведення судового засідання без його участі, підтримав подане клопотання про витребування доказів.

Інші учасники процесу у підготовче судове засідання не з`явились, повідомлялись про час та місце розгляду справи у встановленому законом порядку, заяв про відкладення розгляду справи або проведення підготовчого судового засідання без їх участі до суду не надходило.

Ураховуючи, що в судове засідання не з`явились усі учасники справи, відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши клопотання позивача про витребування доказів, доходить таких висновків.

Відповідно дост. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.Якщо такеклопотання заявленоз пропускомвстановленого строку,суд залишаєйого беззадоволення,крім випадку,коли особа,яка йогоподає,обґрунтує неможливістьйого поданняу встановленийстрок зпричин,що незалежали віднеї. Уклопотанні повиннобути зазначено: 1)який доказвитребовується; 2)обставини,які можепідтвердити цейдоказ,або аргументи,які вінможе спростувати; 3)підстави,з якихвипливає,що цейдоказ маєвідповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Враховуючи те, що докази, які просить витребувати представник позивача, мають доказове значення по даній справі, клопотання відповідає вимогам ст. 84 ЦПК України, для повного, всебічного та об`єктивного розгляду вказаної справи, суд дійшов висновку, що заявлене представником позивача клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Керуючись ст.84,197,260,261ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Трофименко Єлізавети Василівни належним чином засвідчені копію свідоцтва про право власності від 11 грудня 2020 року виданого на ім`я ОСОБА_1 , реєстровий номер 1829 та інших документів, на підставі яких було видано свідоцтво про право власності на нежитлову будівлю літ. «Ж» за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 26, 1 кв. м..

Витребувані докази (документи) надіслати на адресу суду у строк п`ять днів з дня отримання ухвали суду.

Роз`яснити особам, яких стосується виконання даної ухвали, що особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з часу проголошення.

Суддя -І. В. Зелінська

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114702613
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —641/6095/23

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Зелінська І. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Зелінська І. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Зелінська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні