Ухвала
від 16.10.2023 по справі 761/29274/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/29274/22

Провадження № 2/761/4000/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 жовтня 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді: Аббасової Н.В.,

при секретарі: Сухині А.С.

за участі:

позивача: ОСОБА_1 ,

представника позивача: ОСОБА_2 ,

представника відповідачів: ОСОБА_3 ,

представника третьої особи: ОСОБА_8

розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва клопотання позивача ОСОБА_1 про застосування заходів процесуального примусу у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Нерухомість - Інвест", Товариство з обмеженою відповідальністю "Інжбуд Компані", ОСОБА_7 , Публічне акціонерне товариство акціонерний банк "Укргазбанк" про визнання права власності на нерухоме майно, скасування запису про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та рішення про державну реєстрацію прав та їх обмежень, -

в с т а н о в и в :

У грудні 2022 року позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_4 звернулися до суду із позовом до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Нерухомість - Інвест", Товариство з обмеженою відповідальністю "Інжбуд Компані", ОСОБА_7 , Публічне акціонерне товариство акціонерний банк "Укргазбанк" про визнання права власності на нерухоме майно, скасування запису про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та рішення про державну реєстрацію прав та їх обмежень.

05.07.2023 позивачами було подано до суду клопотання про застосування заходів процесуального примусу.

16.10.2023 року позивачкою ОСОБА_1 було подано доповнення до клопотання про застосування заходів процесуального примусу, в якому остання просить:

-Визнати дії ОСОБА_6 , ТОВ «Фінансова компанія «Нерухомість-інвест» та ТОВ «Інжбуд компані» щодо не отримання ОСОБА_6 кореспонденції з Шевченківського районного суду м. Києва, щодо не надання ТОВ «Фінансова компанія «Нерухомість - інвест» та ТОВ «Інжбуд компані» доказів на виконання ухвали суду від 24 квітня 2023 року, неявки учасників у судові засідання з розгляду цивільної справи №761/29274/22 зловживанням процесуальними правами.

-Застосувати до ОСОБА_6 , ТОВ «Фінансова компанія «Нерухомість - інвест» та ТОВ «Інжбуд компані», за невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника процесу, зловживання процесуальними правами, вчинення дій та допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству, неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, заходи процесуального примусу у вигляді штрафу у розмірі 3 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 8 052,00 грн. відносно кожного.

-Постановити ухвалу про тимчасове вилучення у ОСОБА_6 , ТОВ «Фінансова компанія «Нерухомість-інвест» та ТОВ «Інжбуд компані» державним виконавцем доказів, що витребувані ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 24 квітня 2023 року для дослідження судом.

Своє клопотання позивачка обґрунтовує тим, що ухвалою суду від 24.04.2023 року було задоволено клопотання позивачів про витребування доказів та зобов`язано ТОВ «Фінансова компанія «Нерухомість-інвест» та ТОВ «Інжбуд компані» надати суду відповідні докази, однак останні не виконують вказану ухвалу суду.

В судовому засіданні позивачка та її представник клопотання підтримали та просили його задовольнити.

Представник відповідачки ОСОБА_6 - ОСОБА_3 в судовому засіданні заперечувала проти задоволення даного клопотання, вказавши, що вимоги ухвали відповідачем ОСОБА_6 виконані.

Представник третьої особи покладався при вирішенні вказаного клопотання на розсуд суду.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання з наступних підстав.

У відповідності до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 24.04.2023 року було задоволено клопотання позивачів та зобов`язано, зокрема, ТОВ «Фінансова компанія «Нерухомість-інвест» та ТОВ «Інжбуд компані» надати суду відповідні докази.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 143 ЦПК України заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених у суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства. Заходи процесуального примусу застосовуються судом шляхом постановлення ухвали.

Відповідно до ч. 1 ст. 144 ЦПК України заходами процесуального примусу є: 1) попередження; 2) видалення із залу судового засідання; 3) тимчасове вилучення доказів для дослідження судом; 4) привід; 5) штраф.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

В той же час, з матеріалів справи вбачається, що ТОВ «Фінансова компанія «Нерухомість-інвест» та ТОВ «Інжбуд компані» не отримали ухвалу суду про витребування доказів, зокрема, від 24.04.2023.

Таким чином, суд не вбачає підстав для задоволення клопотання та застосування заходів процесуального примусу.

Керуючись ст.ст. 84, 143, 144 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання позивача ОСОБА_1 про застосування заходів процесуального примусу у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Нерухомість - Інвест", Товариство з обмеженою відповідальністю "Інжбуд Компані", ОСОБА_7 , Публічне акціонерне товариство акціонерний банк "Укргазбанк" про визнання права власності на нерухоме майно, скасування запису про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та рішення про державну реєстрацію прав та їх обмежень, - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. В. Аббасова

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114710216
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію прав та їх обмежень

Судовий реєстр по справі —761/29274/22

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні