Ухвала
від 06.11.2023 по справі 512/905/23
САВРАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Є.у.н.с.512/905/23

Провадження №2-н/512/42/23

смт. Саврань

"06" листопада 2023 р.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відмову у видачі судового наказу

Суддя Савранського районного суду Одеської області Брюховецький О.Ю., розглянувши заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про видачу судового наказу про стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

Заявниця ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 звернулася до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 аліментів на утримання неповнолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Розглянувши заяву про видачу судового наказу та додані до неї матеріали, суддя дійшов висновку про необхідність відмовити у видачі судового наказу, виходячи з наступних підстав.

Статтею 161 ЦПК Українивизначено вичерпний перелік вимог, за якими може бути видано судовий наказ.

Згідно з пункту 4 частини 1 статті 161 ЦПК Українисудовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення аліментів у розміріна одну дитинуоднієї чверті, на двох дітейоднієї третини, на трьох і більше дітейполовинизаробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, якщо ця вимога не пов`язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших заінтересованих осіб.

Відповідно до пункту 5 частини 1статті 161 ЦПК Українисудовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення аліментів на дитину у твердій грошовій сумі в розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо ця вимога не пов`язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших заінтересованих осіб.

Заявниця ж просить суд видати судовий наказ про стягнення із ОСОБА_2 на її користь аліментів на утримання неповнолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , свідоцтво про народження серії НОМЕР_1 в розмірі однієї чверті заробітку (доходу), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, до досягнення дитиною повноліття,не зазначаючи при цьому верхню межу розміру аліментівне більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку, що не відповідає вимогамстатті 161 ЦПК України.

Згідно з пункту 3 частини 1 статті 165 ЦПК Українисуддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заявлено вимогу, яка не відповідає вимогамстатті 161 ЦПК України.

Відповідно до вимог частини 2 статті 167 ЦПК Українизарезультатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу.

Таким чином, приймаючи до уваги те, що заява про видачу судового наказу не відповідає вимогам статті 161 ЦПК України, у видачі судового наказу слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись статями.161,165,166,167,260,261,353,354 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

У заяві ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про видачу судового наказу про стягнення аліментів - відмовити.

Ознайомитись з повним текстом ухвали суду, в електронній формі, сторони можуть за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: О.Ю. Брюховецький

СудСавранський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114718895
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - 1/4, на двох дітей - 1/3, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину

Судовий реєстр по справі —512/905/23

Судовий наказ від 29.04.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Постанова від 29.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні