Ухвала
від 03.11.2023 по справі 544/2627/23
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 544/2627/23

2/544/487/2023

Номер рядка звіту 31

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

03 листопада 2023 року м. Пирятин

Суддя Пирятинського районного суду Полтавської області Нагорна Н. В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , проживаюча в АДРЕСА_1 , до Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛІРА-АГРО», юридична адреса: вул. Молодіжна, 8, с. Теплівка Лубенського району Полтавської області, про визнання договору оренди землі б/н від 10 травня 2023 року недійсним та скасування запису про державну реєстрацію права оренди,

в с т а н о в и в:

У жовтні2023року ОСОБА_1 звернулася до Пирятинського районного суду Полтавської області з позовною заявою до ТОВ «АЛІРА-АГРО», про визнання договору оренди землі б/н від 10 травня 2023 року недійсним та скасування запису про державну реєстрацію права оренди.

Перешкод для прийняття позовної заяви немає. Форма і зміст позовної заяви дотримані. Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175, 177 ЦПК України.

Справа підсудна Пирятинському районному суду Полтавської області.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України, ураховуючи значення справи для сторін, категорію, складність справи, справа не може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження, а підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного справу слід прийняти до провадження.

З метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, слід розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Крім того суд повідомляє учасників справи, що в Пирятинському районному суді Полтавської області наявна технічна можливість проводити судові засідання в режимі відеоконференції за участю учасників справи поза межами приміщення суду.

З огляду на наявність у суді технічної можливості та враховуючи положення ст. 212 ЦПК України суд уважає за необхідне дозволити учасникам справи брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

На підставі викладеного та керуючись ст. 19, 187, 212, 274, 277, 279 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Відкрити провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛІРА-АГРО», про визнання договору оренди землі б/н від 10 травня 2023 року недійсним та скасування запису про державну реєстрацію права оренди.

Призначити підготовче судовезасідання по справі на 13 год. 00 хв. 30 листопада 2023 року у приміщенні Пирятинського районного суду Полтавської області за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 41.

Викликати усудове засіданнясторони посправі.

Дозволити учасникам справи брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції з Пирятинським районним судом Полтавської області поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення за веб-посиланням http://vkz.court.gov.ua або через підсистему «Електронний суд» за веб-посиланням https://id.court.gov.ua/.

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду учаснику справи необхідно подати до суду заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копію заяви в той самий строк необхідно направити іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Направити відповідачам копію позову з копіями доданих до нього документів та запропонувати подати у строк, який неможе перевищуватип`ятнадцятиднів з дня отримання відповідачем ухвали про відкриття провадження у справі, відзив та посилання на докази, якими він обґрунтовується.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачу, що після отримання відзиву на заяву, вони повинні подати суду відповідь на відзив протягом п`ятиднів з дня його отримання із зазначенням своїх міркувань, аргументів та відповідних доказів.

Повідомити учасників, що отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, можливо на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://pr.pl.court.gov.ua/sud1624/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Пирятинського

районного суду Н. В. Нагорна

СудПирятинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення03.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114725645
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —544/2627/23

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Нагорна Н. В.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Нагорна Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні