Ухвала
від 06.11.2023 по справі 753/16901/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/16901/23

провадження № 2/753/7754/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" листопада 2023 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі

головуючого судді Шаповалової К.В.

за участі: секретаря судового засідання Давидюк В.О.

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача Куракіна Ю.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду за адресою: м. Київ, вул. О. Кошиця, 5а клопотання представника відповідача - адвоката Куракіна Юрія Віталійовича про перехід до розгляду справи за позовом ОСОБА_2 до Державного підприємства "Центр Забезпечення" Управління справами Апарату Верховної Ради України" про стягнення заборгованості із заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку і середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні в порядку загального позовного провадження та залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору,

ВСТАНОВИВ:

20 вересня 2023 року до Дарницького районного суду міста Києва надійшла позовна заява ОСОБА_2 до ДП "Центр Забезпечення" Управління справами Апарату Верховної Ради України" про стягнення заборгованості із заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку і середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

В обгрунтування позовної заяви позивач зазначає, що з 15 травня 2008 року її було прийнято на посаду завідуючої адміністративно-господарського відділу ДП Міністерства оборони України "Київське управління механізації і будівництва", а 02 листопада 2020 року переведено на посаду начальника відділу експлуатації та обслуговування адміністративних будівель згаданого підприємства. 15 лютого 2021 року Міністерством оборони України було прийнято наказ про створення ДП "Автобаза" шляхом виділу зі складу ДП МОУ "Київське управління механізації і будівництва" та 01 липня 2021 року було сформовано розподільчий баланс, яким розділено майно, права та обов`язки між ДП "Автобаза" та ДП МОУ "Київське управління механізації і будівництва". 07 вересня 2021 року ОСОБА_2 було звільнено ДП МОУ "Київське управління механізації і будівництва" та наказом від 08 вересня 2021 року прийнято на посаду завідуючої адміністративно-господарським сектором ДП "Автобаза". 03 листопада 2021 року КМУ було прийнято розпорядження, яким передано ДП "Автобаза" із сфери управління Міністерства оборони України до сфери управління справами Апарату Верховної Ради України. У 2022 році було змінено назву ДП "Автобаза" на ДП "Центр Забезпечення" Управління справами Апарату Верховної Ради України". 28 лютого 2022 року ДП "Центр Забезпечення" було прийнято наказ № 35, яким звільнено ОСОБА_2 з посади завідуючої адміністративно-господарським сектором з 31 жовтня 2022 року за згодою сторін. Оскільки ОСОБА_2 у день звільнення не було виплачено розмір нарахованої заробітної плати та не компенсовано кошти за дні невикористаної відпустки, вона просить суд стягнути з ДП "Центр Забезпечення" Управління справами Апарату Верховної Ради України" на свою користь заборгованість із заробітної плати у розмірі 67 211,40 грн., компенсацію за дні невикористаної відпустки у розмірі 83 410,35 грн. та середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні у розмірі 80 382,93 грн.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи № 753/16901/23 між суддями від 20 вересня 2023 року, матеріали позовної заяви передано в провадження судді Шаповалової К.В.

Ухвалою суду від 02 жовтня 2023 року було відкрито провадження у справі та призначено справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін на 06 листопада 2023 року на 14:30 год.

09 жовтня 2023 року до суду надійшов відзив на позовну заяву, у якому представник відповідача просив суд відмовити позивачу у задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

Окрім того, 19 жовтня 2023 року до суду від представника позивача надійшли клопотання: про розгляд справи в порядку загального позовного провадження; про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ДП Міністерства оборони України "Київське управління механізації та будівництва"; про витребування доказів у третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

У судове засідання призначене на 06 листопада 2023 року з`явилися представник позивача - адвокат Калініченко Б.І. та представник відповідача - адвокат Куракін Ю.В. Представником відповідача було підтримано клопотання про перехід до розгляду справи в порядку загального позовного провадження з огляду на предмет та підстави позову, та з метою подальшого залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ДП Міністерства оборони України "Київське управління механізації та будівництва". Клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору обгрунтовано тим, що по факту позивач просить суд стягнути заборгованість із заробітної плати, яка утворилася до 08 вересня 2021 року, тобто за час роботи позивача саме у ДП Міністерства оборони України "Київське управління механізації та будівництва", а тому представник відповідача вважає за доцільне залучити дане підприємство до участі у справі.

Представник позивача щодо залучення у до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ДП Міністерства оборони України "Київське управління механізації та будівництва" залишив вирішення питання на розсуд суду, однак не вбачав доцільності у переході до розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

За загальним правилом, встановленим статтею 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються: малозначні справи; що виникають з трудових відносин; про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

Відповідно до частини третьої статті 274 ЦПК України, При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи предмет та підстави позову, обґрунтування позовних вимог, доводи представника відповідача на обґрунтування поданого клопотання, суд вважає за необхідне перейти до розгляду вказаної справи за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання у справі.

Згідно із частиною першою статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Зважаючи на предмет та підстави позову, обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та на заперечення, подані представником відповідача, враховуючи, що позивач просить суд стягнути заробітну плату, яка утворилася до 08 вересня 2021 року, тобто за час роботи позивача саме у ДП Міністерства оборони України "Київське управління механізації та будівництва", рішення у справі може вплинути на права та інтереси останніх, суд вважає за необхідне залучити ДП Міністерства оборони України "Київське управління механізації та будівництва" до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

На підставі викладеного, керуючись статтями 53, 274, 260 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

клопотання представника відповідача про перехід до розгляду справи в порядку загального позовного провадження та залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- задовольнити.

Перейти до розгляду справи за позовом ОСОБА_2 до Державного підприємства "Центр Забезпечення" Управління справами Апарату Верховної Ради України" про стягнення заборгованості із заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку і середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні в порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання 06 листопада 2023 року у приміщенні Дарницького районного суду м. Києва (м. Київ, вул. О.Кошиця,5а, зал. №103-д).

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Державне підприємство Міністерства оборони України "Київське управління механізації та будівництва" (м. Київ, вул.Бориспільська, 181).

Зобов`язати позивача не пізніше 2-х днів з дня отримання даної ухвали надіслати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, копію позовної заяви з додатками, а суду надати підтвердження такого надсилання.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору має право - у десятиденний строк з дня отримання позовної заяви з додатками подати пояснення щодо позову. Одночасно з надісланням (наданням) таких пояснень до суду, третя особа зобов`язана направити копію пояснень та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя К.В. Шаповалова

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено10.11.2023
Номер документу114726615
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —753/16901/23

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні