Ухвала
від 30.10.2023 по справі 761/15448/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/15448/21

Провадження № 2/761/2508/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 жовтня 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Мальцева Д.О.

за участю секретаря Панчоха Д.А.

представник позивача ОСОБА_5

представник відповідача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Михайленко Сергій Анатолійович про визнання заповіту недійсним, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Шевченківського районного суду м. Києва суду перебуває вказана цивільна справа.

Одночасно з поданням позову представником позивача подано клопотання, відповідно до якого останній просив:

- витребувати у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2», яка знаходиться за адресою: 04050, м. Київ, вул. Миколи Пимоненка, 10: оригінал декларації про вільний вибір лікаря, оригінал медичної картки амбулаторного хворого форма №025/о на ім`я ОСОБА_4 , 1959 р.н., копія журналу обліку померлих форма 151/о, копія лікарського свідоцтва про смерть №140.

- витребувати у ДУ «Інститут нейрохірургії ім. Академіка А.П. Ромоданова НАМН України», який знаходиться за адресою: Київ, вул. Платона Мйбороди, 32, всю медичну документацію відносно гр. ОСОБА_4 , 1959 р.н., з приводу часткового видалення пухлини головного мозку.

- витребувати у КНП «Київський міський клінічний онкологічний центр», який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Верховинна, 69, всю медичну документацію відносно гр. ОСОБА_4 , 1959 р.н., з приводу перебування її на обліку у лікаря онколога.

Клопотання обґрунтовано тим, що позивач звернувся до суду з позовом про визнання заповіту недійсним. З огляду на зазначене, існує необхідність у витребуванні документів. Самостійно зазначені докази позивач отримати не може.

Представник позивача в судовому засіданні подане клопотання підтримав.

Представник відповідача у судовому засіданні стосовно клопотання про витребування доказів поклався на розсуд суду.

Третя особа у судове засідання не з`явилась, про причини неявки суд не повідомила.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення представника позивача, представника відповідача суд дійшов наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом (ч. 1 ст. 81 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно ч. 3 ст. 84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суддя, дослідивши матеріали клопотання, матеріали справи, враховуючи характер спірних правовідносин, а також підстави звернення позивача до суду із вказаним позовом, обставини, на які позивач посилається, як на підставу для задоволення своїх позовних вимог, дійшов висновку, що воно є обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню, а саме: в частині витребування у ДУ «Інститут нейрохірургії ім. Академіка А.П. Ромоданова НАМН України», який знаходиться за адресою: Київ, вул. Платона Мйбороди, 32, всю медичну документацію відносно гр. ОСОБА_4 , 1959 р.н., з приводу часткового видалення пухлини головного мозку, а також у КНП «Київський міський клінічний онкологічний центр», який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Верховинна, 69, всю медичну документацію відносно гр. ОСОБА_4 , 1959 р.н., з приводу перебування її на обліку у лікаря онколога.

В іншій частині щодо витребування у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2», яка знаходиться за адресою: 04050, м. Київ, вул. Миколи Пимоненка, 10: оригіналу декларації про вільний вибір лікаря, оригіналу медичної картки амбулаторного хворого форма №025/о на ім`я ОСОБА_4 , 1959 р.н., копії журналу обліку померлих форма 151/о, копії лікарського свідоцтва про смерть №140, клопотання є необгурнтованим та таким, що задоволенню не підлягає.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 76, 81, 84, 353-354 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати з ДУ «Інститут нейрохірургії ім..Академіка А.П.Ромоданова НАМН України" (м.Київ, вул.Майбороди, 32) медичну документацію (медичну карточку) гр. ОСОБА_4 1959 р. народження з приводу часткового видалення пухлини головного мозку.

Витебувати з КНП «Київський міський клінічний онкологічний центр» (м. Київ, вул.Верховинна, 69) медичну документацію (медичну карточку) відносно гр. ОСОБА_4 , 1959 р. народження. з приводу перербування її на обліку лікаря онколога.

У задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Витребувані ухвалою докази направити до Шевченківського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул.Дегтярівська, 31а, протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

У разі неможливості надати вищевказані докази, повідомити про це Шевченківський районний суд м. Києва із зазначенням причин та доказами які їх підтверджують протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114727883
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання заповіту недійсним

Судовий реєстр по справі —761/15448/21

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні