Ухвала
від 08.11.2023 по справі 615/2161/23
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/2161/23

Провадження № 2/615/367/23

У Х В А Л А

08 листопада 2023 року м. Валки

Суддя Валківського районного суду Харківської області Левченко А.М., розглянувши питання про відкриття провадження у справі № 615/2161/23

за позовом ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 )

до Валківської міськоїради (місцезнаходження: Харківська область, м. Валки, вул. Харківська, 16),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області (місцезнаходження: Харківська область, м. Валки, вул. Харківська, 2)

про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до Валківського районного суду Харківської області з позовом до Валківської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області, у якому просить визнати за нею право власності на 1/2 частку житлового будинку з господарськими будівлями, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Перевіривши позовну заяву встановлено, що її зміст відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, що встановлені статтями 185-186 ЦПК України, відсутні.

Відповідно до ст.ст. 19, 274ЦПК України справу необхідно розглядати за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 84, 175, 177, 185-187, 274, 260, 353 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Валківської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Розглядати справуза правиламизагального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 05грудня 2023року о10год 30хв у залі судових засідань в приміщенні Валківського районного суду Харківської області, розташованому за адресою: Харківська область, м. Валки, вул. Харківська, 4.

Копію ухвали направити учасникам судового процесу.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати у 15 денний строк, з дня отримання даної ухвали, подати відзив на позовну заяву і всі письмові докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Копія відзиву та додані до нього документи, одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, також, надсилаються (надаються) іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву, у встановлений судом строк, без поважної причини, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу його право на пред`явлення зустрічного позову у строк встановлений для подання відзиву.

Роз`яснити позивачу його право, у разі отримання відзиву проти позову, надати відповідь на відзив із викладом своїх пояснень, міркувань, аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотивів їх визнання або відхилення, в строк протягом 5 днів з дня отримання такого відзиву.

Копія відповіді на відзив та додані до неї документи, одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, також, надсилаються (надаються) іншим учасникам справи.

Повідомити учасників справи про наявність в суді технічної можливості проведення судового засідання у режимі відео конференції поза межами приміщення суду.

Інформація щодо справи, що розглядається, може бути отримана учасниками справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А.М. Левченко

Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114737493
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —615/2161/23

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні