Ухвала
від 03.01.2024 по справі 615/2161/23
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/2161/23

Провадження № 2/615/367/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 січня 2024 року м. Валки

Валківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Левченка А.М.,

за участю секретаря судового засідання Партоли О.Є.,

представника позивача Куляшової С.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Валки Харківської області клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Куляшової Світлани Миколаївни про відмову від позову у справі № 615/2161/23

за позовом ОСОБА_1

до Валківської міської ради,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області

про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до Валківського районного суду Харківської області з позовом до Валківської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області, у якому просить визнати за нею право власності на 1/2 частку житлового будинку з господарськими будівлями, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

03 січня 2024 року до суду надійшла заява представника позивача ОСОБА_1 адвоката Куляшової Світлани Миколаївни про відмову від позову.

Представник позивача у судовому засіданні підтримала заяву про відмову від позову, а також зазначила, що наслідки прийняття відмови від позову у справі зрозумілі.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився. Подав до суду заяву, у якій просить розглядати справу за відсутності представника Валківської міської ради.

Представник третьої особи у судове засідання не з`явилась. Подала до суду заяву, у якій просить розглядати справу за відсутності представника Валківської державної нотаріальної контори Харківської області

Дослідивши заяву представника позивача про відмову від позовних вимог, матеріали цивільної справи, вислухавши пояснення представника позивача, суд приходить до наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 13ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 206ЦПК України позивач може відмовитись від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно п. 1 ч. 2 ст.49 ЦПК України позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Пунктом 4 частини 1 статті 255 ЦПК України встановлено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе прийняти відмову представника позивача від позову та закрити провадження по справі.

Наслідки прийняття відмови від позову і закриття провадження у справі, передбачені ч. 2ст. 256 ЦПК України, роз`яснені.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 13, 49, 206, 255, 260-261, 351-355 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Прийняти відмову представника позивача ОСОБА_1 адвоката Куляшової Світлани Миколаївни від позову ОСОБА_1 до Валківської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Валківської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом - закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Харківського апеляційного суду або через Валківський районний суд Харківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Суддя А.М. Левченко

Дата ухвалення рішення03.01.2024
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу116085659
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —615/2161/23

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні