Ухвала
від 08.11.2023 по справі 697/2297/23
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/2297/23

провадження № 2-о/697/93/2023

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

08 листопада 2023 року м. Канів

Суддя Канівського міськрайонного суду Черкаської області Скирда Б.К., розглянувши клопотання представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Павленко Мар`яни Василівни про участь у судовому засіданні учасника судового процесу в режимі відеоконфереції щодо розгляду заяви ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Павленко Мар`яна Василівна, заінтересована особа: Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради Черкаської області, Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про визнання особи зниклою безвісти за особливих обставин, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Канівського міськрайонного суду перебуває на розгляді цивільна справа за заявою ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Павленко Мар`яна Василівна, заінтересована особа: Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради Черкаської області, Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про визнання особи зниклою безвісти за особливих обставин.

До суду надійшло клопотання представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Павленко М.В. про участь у судових засіданнях у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Суддя, враховуючи вищевикладені обставини та розглянувши подане клопотання, вважає, що слід вирішити питання щодо розгляду справи у режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 3 статті 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

З метою забезпечення оперативності провадження по справі, суд вважає за можливе проводити судові засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 212, 258, 259, 260 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Павленко Мар`яни Василівни про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судові засідання у справі за заявою ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Павленко Мар`яна Василівна, заінтересована особа: Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради Черкаської області, Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про визнання особи зниклою безвісти за особливих обставин - проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу «EASYCON» з використанням власних технічних засобів представника представника ОСОБА_1 - адвоката Павленко Мар`яни Василівни, яка має реквізити: електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_1 ; телефон НОМЕР_1 .

Роз`яснити представнику заявника, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon».

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі Судової влади України за адресою: www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторони, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщенні, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Копію ухвали негайно надіслати учасникам справи.

У відповідності до ст. 353 ЦПК України, ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Головуючий Б . К . Скирда

Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114744008
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи зниклою безвісти за особливих обставин

Судовий реєстр по справі —697/2297/23

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні