Ухвала
від 05.03.2024 по справі 697/2297/23
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/2297/23

№ пров. 2-о/697/16/2024

У Х В А Л А

про залишення заяви без розгляду

05 березня 2024 року м. Канів

Канівський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Скирди Б.К.,

присяжних: Куцокінь А.С., Радченко О.О.,

за участю секретаря судового засідання Васянович Ю.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Каневі цивільну справу, яка подана в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради Черкаської області, Головне управління пенсійного фонду України в Черкаській області про визнання особи зниклої безвісти за особливих обставин, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 в особі представника адвоката Павленко М.В. звернулася до Канівського міськрайонного суду Черкаської області із заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зниклого безвісти за особливих обставин з 17.03.2022, заінтересовані особи: Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради Черкаської області, Головне управління пенсійного фонду України в Черкаській області.

Ухвалою суду від 03.11.2023 прийнято до розгляду та відкрито провадження у даній справі.

Судові засідання відкладалися, зокрема на 05.03.2024.

05.03.2024 заявник ОСОБА_1 та її представник адвокат Павленко М.В. у судове засідання не з`явилися, від представника заявника до суду надійшло клопотання про залишення заяви ОСОБА_1 про визнання її сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зниклого безвісти за особливих обставин з 17.03.2022 без розгляду, у зв`язку з тим, що відпала необхідність в поданій заяві, оскільки заявник отримала через сайт МВС України витяг про зникнення безвісти ОСОБА_2 за особливих обставин. Розгляд заяви здійснювати без їх участі.

Заінтересовані особи своїх представників в судове засідання не направили, про розгляд справи були повідомлені належним чином.

З огляду на те, що представники заінтересованих осіб не з`явився у судове засідання за належного повідомлення про дату, час і місце судового засідання, суд вважає за можливе розглянути заяву про залишення заяви без розгляду за відсутності представників заінтересованих осіб.

Суд, розглянувши заяву представника заявника про залишення заяви без розгляду, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Суд вважає, що ч. 4 ст. 12 ЦПК України визначено, що кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України, учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно з ч. 1, ч. 2 ст. 64 ЦПК України, представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки. Обмеження повноважень представника на вчинення певної процесуальної дії мають бути застережені у виданій йому довіреності або ордері.

Відповідно до ч. 2 ст. 257 ЦПК України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Оскільки подання заяви про залишення заяви без розгляду є правом заявника, передбаченим ст. 257 ЦПК України, яким заявник в особі представника скористався, а представник заявника не обмежений у такому праві, суд дійшов висновку про те, що заява представника заявника про залишення заяви без розгляду підлягає задоволенню, а заява про визнання особи зниклої безвісти за особливих обставин - залишенню без розгляду.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника заявника ОСОБА_1 адвоката Павленко Мар`яни Василівни про залишення заяви без розгляду задовольнити.

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради Черкаської області, Головне управління пенсійного фонду України в Черкаській області про визнання особи зниклої безвісти за особливих обставин - залишити без розгляду.

Роз`яснити заявнику, що особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Черкаського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її оголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 05.03.2024.

Головуючий Б . К . Скирда

Присяжні: А. С. Куцокінь

О. О. Радченко

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117441340
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи зниклої безвісти за особливих обставин

Судовий реєстр по справі —697/2297/23

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні