Ухвала
від 06.11.2023 по справі 136/2112/23
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/2112/23

провадження № 2/136/489/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" листопада 2023 р. м. Липовець

Суддя Липовецького районного суду Вінницької області Шпортун С.В., отримавши та розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Приватного акціонерного товариства «Сільськогосподарське підприємство «Турбівське» (вул. Миру, 147, смт Турбів, Вінницький р-н., Вінницька обл.) про визнання дійсним договору купівлі-продажу,

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Липовецькому районному суду Вінницької області, відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України, оплачена судовим збором за ставками визначеними Законом України "Про судовий збір". Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не має.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, суддя відкриває провадження у цивільній справі за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Ураховуючи викладене, суд дійшов висновку, що провадження у справі слід відкрити.

Дослідивши матеріали позовної заяви, з урахуванням положень статті 19, 274 ЦПК України, ураховуючи ціну та предмет позову, значення справи для сторін, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, суд вважає за доцільне розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до приписів ч.3 ст.53 ЦПК України, суд вважає за необхідне залучити Турбівську селищну раду Вінницького району Вінницької області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, оскільки рішення у справі може вплинути на їх права та обов`язки, оскільки нежитлове приміщення, що є об`єктом договору купівлі-продажу розташоване на земельній ділянці, яка перебуває на праві постійного користування у відповідача, отож є комунальною власністю, відтак участь органу місцевого самоврядування дозволить суду повно та всебічно дослідити обставини справи, з`ясувати дійсні взаємовідносини учасників спору.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 187, 260 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Сільськогосподарське підприємство «Турбівське» про визнання дійсним договору купівлі-продажу.

Залучити доучасті усправі вякості третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет спору Турбівську селищну раду Вінницького району Вінницької області.

Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням(викликом)сторін на26.12.2022о 10:00год. в приміщенні Липовецького районного суду Вінницької області за адресою: вул. Шевченка, буд. 1, м. Липовець, Липовецький р-н., Вінницька обл.

Направити копії ухвали позивачу.

Направити відповідачу та третій особі, копію ухвали, позовної заяви та доданих документів.

Роз`яснити відповідачу, що він не пізніше п`ятиденного строку має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. У разі неподання у встановлений судом строк заперечень, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів, заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову з підтвердженням направлення їх суду та іншим учасникам справи.

Роз`яснити позивачу, що він не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, направити їх до суду та іншим учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті має право підготувати заперечення на відповідь на відзив та направити їх до суду та іншим учасникам справи.

Роз`яснити третій особі, що вона має право на надання письмових пояснень до позову та відзиву у п`ятиденний строк з моменту їх отримання.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

До заяв по суті застосовуються правила, встановлені статті 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Липовецького районного суду Вінницької області (в суді наявна технічна можливість).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Світлана ШПОРТУН

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114747953
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —136/2112/23

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні