Рішення
від 08.11.2023 по справі 915/948/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

08.11.2023Справа № 915/948/23

За позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "Кер-Аес"доФізичної особи-підприємця Завгороднього Олександра Вікторовичапростягнення 92691,33 грн Суддя Смирнова Ю.М.

Без виклику учасників справи

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Кер-Аес" звернулося до Господарського суду Миколаївської області з позовом про стягнення з Фізичної особи-підприємця Завгороднього Олександра Вікторовича 92691,33 грн, з яких: 75293,34 грн заборгованості зі сплати орендної плати, відшкодування вартості комунальних та експлуатаційних послуг, 820,54 грн 3% річних, 3091,25 грн інфляційних втрат та 13486,20 грн пені.

Позовні вимоги мотивовані неналежним виконанням відповідачем умов укладеного між сторонами договору оренди нежитлового приміщення №28-О від 15.06.2021 в частині своєчасної оплати передбачених цим правочином платежів.

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 16.06.2023 зазначену позовну заяву з додатками передано за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до Господарського суду міста Києва.

За результатами автоматизованого розподілу позовну заяву з додатками Товариства з обмеженою відповідальністю "Кер-Аес" передано на розгляд судді Смирновій Ю.М.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.07.2023 за вказаним позовом відкрито провадження у справі №915/948/23, вирішено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи; зобов`язано позивача надати належним чином засвідчені копії додаткових угод до договору оренди нежитлового приміщення №28-О від 15.06.2021, в т.ч. і щодо строку дії даного правочину; встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позов - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали та для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо така буде подана) - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив; встановлено строк для подання позивачем відповіді на відзив - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов.

Частиною 5 ст.176 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що ухвала про відкриття провадження у справі надсилається учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому ст.242 цього Кодексу, та з додержанням вимог ч.4 ст.120 цього Кодексу.

Відповідно до ч.11 ст.242 Господарського процесуального кодексу України у випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

За приписами ч.1 ст.7 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

Так, з метою повідомлення відповідача про розгляд справи судом, на виконання приписів Господарського процесуального кодексу України, ухвала суду про відкриття провадження у справі була направлена судом рекомендованим листом із повідомленнями про вручення на адресу місцезнаходження відповідача, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Отже, судом вчинені всі необхідні дії для належного повідомлення відповідача про розгляд справи Господарським судом міста Києва.

Згідно з ч.2 ст.178 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Приймаючи до уваги, що відповідач у строк, встановлений ч.1 ст.251 Господарського процесуального кодексу України та ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.07.2023 не подав до суду відзиву на позов, а відтак не скористався наданими йому процесуальними правами, справа може бути розглянута за наявними у ній документами відповідно до ч.2 ст.178 Господарського процесуального кодексу України.

21.07.2023 від позивача надійшли письмові пояснення по справі.

Згідно з ч.4 ст.240 Господарського процесуального кодексу України у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи суд підписує рішення без його проголошення.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши надані суду докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Господарський суд міста Києва

ВСТАНОВИВ:

15.06.2021 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Кер-Аес" (орендодавець, позивач) та Фізичною особою-підприємцем Завгороднім Олександром Вікторовичем (орендар, відповідач) укладено договір оренди нежитлового приміщення №28-О (договір), відповідно до умов якого орендодавець зобов`язується передати, а орендар зобов`язується прийняти у строкове платне користування приміщення з характеристиками, наведеними у розділі 2 цього договору (надалі іменується - об`єкт оренди) та своєчасно сплачувати орендодавцю встановлену цим договором орендну плату, відшкодування комунальних та експлуатаційних послуг. Об`єкт оренди передається орендарю для здійснення ним господарської діяльності, а саме для використання об`єкту як майстерні та складу (п.п.1.1, 1.2).

Згідно з п.2 договору об`єктом оренди цим договором є нежитлові приміщення, загальною площею 58,3 кв.м, відновною вартістю 165732,33 грн з урахуванням індексації, що розташоване за адресою: 04071, м.Київ, пров.Електриків, 17 (нежитловий будинок - будівля складу (літ.К) та складається з: нежитлового приміщення загальною площею 34,1 кв.м, нежитлове приміщення загальною площею 24,2 кв.м.

Об`єкт оренди повинен бути переданий орендодавцем та прийнятий орендарем 15.06.2021 що оформлюється відповідним актом приймання-передавання (надалі - акт), строк оренди відповідно до умов даного договору становить 381 день (п.3.1 договору).

У разі наявності у орендаря заборгованості зі сплати орендної плати та/або заборгованості з відшкодування вартості комунальних та експлуатаційних послуг більш ніж 10 календарних днів, орендодавець має право в односторонньому порядку розірвати договір, а орендар зобов`язаний звільнити об`єкт оренди з виконанням умов п.4.4 цього договору протягом 10 календарних днів з моменту письмового повідомлення орендаря орендодавцем про одностороннє розірвання договору, об`єкт оренди вважається повернутим орендодавцю з моменту підписання сторонами акту повернення-приймання об`єкта оренди, у іншому випадку орендна плата, компенсація за комунальні та відшкодування експлуатаційних послуг будуть нараховуватись, а об`єкт оренди буде вважатися неповерненим (п.п.4.3, 4.7 договору).

За умовами п.5.1 договору за користування об`єктом оренди орендар сплачує орендну плату, розмір якої за базовий місяць становить 5107,08 грн з ПДВ. Вартість відшкодування експлуатаційних послуг за базовий місяць за цим договором становить 1888,92 грн з ПДВ.

Орендна плата та відшкодування експлуатаційних послуг нараховується орендодавцем і сплачується орендарем у безготівковій формі шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок орендодавця не пізніше 15 числа поточного місяця. У разі, якщо 15 число поточного місяця припадає на вихідний або святковий день, орендна плата та відшкодування експлуатаційних послуг сплачується орендарем у безготівковій формі шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок орендодавця не пізніше першого за ним робочого дня. Розмір орендної плати та розмір відшкодування експлуатаційних послуг за кожен наступний місяць визначається шляхом коригування розміру місячної орендної плати та розміру відшкодування експлуатаційних послуг за попередній місяць на офіційно оприлюднений індекс інфляції за попередній місяць. У разі, якщо індекс інфляції нижчий 100% коригування плати на індекс інфляції не здійснюється (п.п.5.5, 5.6 договору).

Згідно п.5.7 договору орендар відшкодовує орендодавцю вартість комунальних та експлуатаційних послуг за фактичний строк користування об`єктом оренди, виходячи з фактичних показників споживання орендарем комунальних та експлуатаційних послуг у відповідному календарному місяці на підставі заявлених лімітів, показників лічильників та в залежності від розміру площі об`єкта оренди, які надані орендареві у користування. Орендодавцем оформлюється факт надання комунальних та експлуатаційних послуг актом про надання послуг, який є підтвердженням наданих послуг. У разі, якщо орендар протягом 3-х робочих днів з дня отримання акту про надання послуг його не підписав та не повернув орендодавцю або не надав йому в 3-денний строк мотивовані заперечення у письмовій формі, послуги вважаються наданими орендодавцем належним чином та в повному обсязі.

Сума відшкодування вартості комунальних та експлуатаційних послуг не входить до складу орендної плати та сплачується орендарем окремо на підставі виставлених рахунків (п.5.9 договору).

Відповідно до п.5.12 договору відшкодування вартості комунальних послуг за відповідний місяць сплачується орендарем щомісячно до 30 (тридцятого) числа поточного місяця, на підставі виставленого орендодавцем рахунку, у безготівковій формі шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок орендодавця.

Орендодавцем оформлюється факт надання послуг з оренди актом про надання послуг з оренди, який є підтвердженням наданих послуг. Два екземпляри складаються не пізніше 10 числа, наступного місяця, за тим в якому йде розрахунок. У разі, якщо орендар протягом трьох робочих днів з дня отримання акту про надання послуг з оренди його не підписав та не повернув орендарю або не надав йому в 10-ти денний строк мотивовані заперечення у письмовій формі, послуги в вважаються наданими орендодавцем належним чином та в повному обсязі (п.5.15 договору).

Орендар має право утримувати з авансового платежу за останній місяць: суми, що підлягають відшкодуванню орендарю; вартість відшкодування комунальних за експлуатаційних послуг; неустойки, штрафи, пені за відшкодування збитків у випадках передбачених цим договором, а також вартість необхідного ремонту після припинення строку оренди за цим договором для відновлення об`єкту оренди в первинний стан, який він мав до початку строку оренди (п.5.16 договору).

Підставою для припинення нарахувати орендної плати за цим договором є повернення об`єкту оренди орендарю шляхом підписання сторонами акту приймання-повертання (п.5.17 договору).

Орендар зобов`язується, зокрема, своєчасно та у повному обсязі сплачувати орендодавцю орендну штату та відшкодовувати вартість комунальних та експлуатаційних послуг передбачених ним договором (п.п.6.1, 6.1.4 договору).

Орендодавець зобов`язаний, зокрема, передати орендарю об`єкт оренди в порядку, визначеному у розділі 2 цього договору та актом приймання-передавання (п.п.8.1, 8.1.1 договору).

У випадку несвоєчасної сплати платежів, передбачених цим договором, орендар сплачує на користь орендодавця пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, яка діяла у період, за який нараховуються пеня, від суми простроченого платежу за кожен день прострочення, але не більше від розміру, встановленого законодавством України за весь період прострочення (п.11.7 договору).

Згідно п.14.1 договору цей договір вступає в силу з моменту його підписання і діє до 30.06.2022.

Відповідно до акту приймання-передавання від 15.06.2021 орендодавець передав, а орендар прийняв майно у користування.

Як стверджує позивач у позовній заяві, за період з 01.03.2022 по 30.04.2023 відповідачу було нараховано до сплати орендну плату, відшкодування вартості комунальних та експлуатаційних послуг на загальну суму 99293,34 грн, однак відповідачем сплачено лише 24000,00 грн.

Листом від 01.05.2023 за вих.№4/05 позивач повідомив відповідача про розірвання укладеного між сторонами договору в односторонньому порядку на підставі п.4.3 договору.

Акти надання послуг за спірний період, які підписані та скріплені печатками позивача були направлені останнім на адресу відповідача разом з вимогою за вих.№5/05 від 09.05.2023 про підписання таких актів надання послуг та про сплату заборгованості, що підтверджується фіскальним чеком та накладною відділення зв`язку №0405353296531 від 09.05.2023 та відповідним описом вкладення у цінний лист.

Обґрунтовуючи заявлені позовні вимоги позивач зазначив, що відповідач у строк, встановлений укладеним між сторонами правочином, обумовлені договором платежі за період з 01.03.2022 по 30.04.2023 в повному обсязі не оплатив, внаслідок чого у відповідача утворилася заборгованість зі сплати таких платежів за вказаний період на суму 75293,34 грн.

Оцінюючи подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів, та враховуючи, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, суд вважає, що вимоги позивача підлягають частковому задоволенню, з наступних підстав.

За правовою природою укладений між сторонами договір є договором найму (оренди).

Відповідно до ч.1 ст.759 Цивільного кодексу України за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов`язується передати наймачеві майно у володіння та користування за плату на певний строк.

Наймодавець зобов`язаний передати наймачеві майно негайно або у строк, встановлений договором найму (ст.765 Цивільного кодексу України).

Судом встановлено, що згідно акту приймання-передавання від 15.06.2021 орендодавець передав, а орендар прийняв майно у користування.

Частиною 2 ст.291 Господарського кодексу України встановлено, що договір оренди припиняється у разі закінчення строку, на який його було укладено.

Як вже вказувалося судом, п.14.1 договору цей договір вступає в силу з моменту його підписання і діє до 30.06.2022.

Згідно з ч.4 ст.284 Господарського кодексу України строк договору оренди визначається за погодженням сторін. У разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну умов договору оренди протягом одного місяця після закінчення строку дії договору він вважається продовженим на такий самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором.

Статтею 764 Цивільного кодексу України визначено, що якщо наймач продовжує користуватися майном після закінчення строку договору найму, то, за відсутності заперечень наймодавця протягом одного місяця, договір вважається поновленим на строк, який був раніше встановлений договором.

Із матеріалів справи вбачається, що після закінчення строку дії договору оренди орендар продовжував користуватися об`єктом оренди, а орендодавець не заперечував проти такого користування у зв`язку з чим договір оренди був поновлений на строк, який був раніше встановлений договором, тобто на 1 рік і 15 днів до 15.07.2023.

В той же час, у зв`язку з наявністю заборгованості зі сплати передбачених договором платежів, позивачем 03.05.2023 надіслано на адресу відповідача повідомлення про розірвання договору від 01.05.2023 №4/05, а отже, з урахуванням положень чинного законодавства України та п.4.3 договору, укладений між сторонами договір є розірваним.

Відповідачем вказаних обставин у визначеному процесуальним законодавством поряку спростовано не було.

Згідно з ч.1 ст.762 Цивільного кодексу України за найм (оренду) майна з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму.

Відповідно до ч.ч.1, 4 ст.286 Господарського кодексу України орендна плата - це фіксований платіж, який орендар сплачує орендодавцю незалежно від наслідків своєї господарської діяльності. Строки внесення орендної плати визначаються в договорі.

Як вже вказувалось судом, розмір та порядок сплати орендної плати за договором погоджено сторонами у розділі 5 договору.

Відповідно до ст.193 Господарського кодексу України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

Статтями 525, 526 Цивільного кодексу України унормовано, що одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається; зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту та інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ч.1 ст.530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Умовою виконання зобов`язання - є строк (термін) його виконання. Дотримання строку виконання є одним із критеріїв належного виконання зобов`язання, оскільки прострочення є одним із проявів порушення зобов`язання. Строк (термін) виконання зобов`язання за загальним правилом, узгоджується сторонами в договорі.

Отже, з урахуванням положень ст.530 Цивільного кодексу України, враховуючи приписи п.п.5.5, 5.6, 5.12 договору відповідач повинен був сплачувати орендну плату та відшкодування експлуатаційних послуг не пізніше 15 числа поточного місяця, а відшкодування вартості комунальних послуг щомісячно до 30 числа поточного місяця.

Стаття 629 Цивільного кодексу України передбачає, що договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Як вбачається з матеріалів справи, у період з 01.03.2022 по 30.04.2023 позивачем було нараховано до сплати відповідачу орендну плату та інші платежі за договором на загальну суму, що склала 99293,34 грн.

Акти надання послуг (орендна плата, комунальні та експлуатаційні витрати) за спірний період направлені позивачем на адресу відповідача разом з вимогою за вих.№5/05 від 09.05.2023 про підписання таких актів надання послуг та про сплату заборгованості, що підтверджується фіскальним чеком, накладною відділення зв`язку №0405353296531 від 09.05.2023 та відповідним описом вкладення у цінний лист, однак відповідач зазначені акти не підписав, мотивованої відмови від їх підписання не надав, а отже, згідно п.5.7 договору, зазначені послуги вважаються прийнятими в повному обсязі.

Строк виконання відповідачем обов`язку зі сплати орендної плати та інших платежів за договором у спірний період є таким, що настав. Доказів протилежного матеріали справи не містять.

Однак, в порушення умов укладеного між сторонами договору, відповідач у спірний період оплатив передбачені договором платежі не в повному обсязі, що призвело до виникнення заборгованості в розмірі 75293,34 грн.

Разом з цим, відповідачем було сплачено позивачу авансовий внесок за договором на суму 6996,00 грн, який не було враховано позивачем при здійсненні розрахунку суми основного боргу.

Суд, з урахуванням п.5.16 договору, у зв`язку з розірванням позивачем договору в односторонньому порядку, вважає за необхідне зарахувати авансовий внесок у вказаному вище розмірі в рахунок оплати суми основного боргу, яка виникла у відповідача, а отже позовні вимоги в частині стягнення суми основного боргу визнаються судом законними, обґрунтованими та такими, що підлягають частковому задоволенню, на суму 68297,34 грн.

За прострочення виконання зобов`язання з оплати орендної плати та інших платежів за договором, позивач просить суд стягнути з відповідача 3% річних на суму 820,54 грн, 3091,25 грн інфляційних втрат та 13486,20 грн пені за загальний період прострочки з 01.04.2022 по 30.04.2023.

Відповідно до ч.1 ст.612 Цивільного кодексу України боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Невиконання зобов`язання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання) ст.610 Цивільного кодексу України кваліфікує як порушення зобов`язання.

Відповідно до ч.2 ст.625 Цивільного кодексу України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Передбачене законом право кредитора вимагати сплати боргу з урахуванням індексу інфляції та процентів річних в порядку ст.625 Цивільного кодексу України є способами захисту його майнового права та інтересу, суть яких полягає у відшкодуванні матеріальних втрат від знецінення грошових коштів внаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (плати) від боржника за користування утримуваними ним грошовими коштами, належними до сплати кредиторові.

Оскільки судом встановлено факт прострочення виконання відповідачем зобов`язання з оплати орендної плати, то вимоги останнього про стягнення з 3% річних та інфляційних втрат є законними та обґрунтованими.

Суд, перевіривши розрахунок 3% річних та інфляційних втрат, який долучений позивачем до позовної заяви, дійшов висновку, що він є арифметично вірним, внаслідок чого стягненню з відповідача на користь позивача підлягають 3% річних на суму 820,54 грн, 3091,25 грн інфляційних втрат за загальний період прострочки з 01.04.2022 по 30.04.2023, а отже позовні вимоги в цій частині підлягають задоволенню.

Щодо позовних вимог про стягнення з відповідача пені, суд зауважує наступне.

Пунктом 3 ч.1 ст.611 Цивільного кодексу України встановлено, що у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки встановлені договором або законом, зокрема, сплата неустойки.

Частиною 1 ст.230 Господарського кодексу України встановлено, що штрафними санкціями у цьому Кодексі визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання.

Згідно ч.3 ст.549 Цивільного кодексу України пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

Пунктом 11.7 договору визначено, що у випадку несвоєчасної сплати платежів, передбачених цим договором, орендар сплачує на користь орендодавця пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, яка діяла у період, за який нараховуються пеня, від суми простроченого платежу за кожен день прострочення, але не більше від розміру, встановленого законодавством України за весь період прострочення.

Як встановлено судом, відповідачем у встановлений строк свого обов`язку зі сплати орендної плати та інших, передбачених договором платежів не виконано, чим допущено прострочення виконання грошового зобов`язання, тому дії відповідача є порушенням зобов`язання, і він вважається таким, що прострочив, а тому позивачем правомірно заявлено вимогу про стягнення пені у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який нараховано пеню.

За висновками суду, долучений позивачем до позовної заяви розрахунок пені є арифметично та методологічно вірним, а отже стягненню з відповідача на користь позивача підлягає пеня у розмірі 13486,20 грн за загальний період прострочення з 01.04.2022 по 30.04.2023.

За таких обставин, позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Кер-Аес" до Фізичної особи-підприємця Завгороднього Олександра Вікторовича підлягають частковому задоволенню.

Згідно положень п.2 ч.1 ст.129 Господарського процесуального кодексу України, приймаючи до уваги висновки суду про часткове задоволення позовних вимог, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Разом з тим, у позовній заяві позивачем заявлено до стягнення з відповідача 92691,33 грн. За розгляд цих вимог до сплати підлягав судовий збір у розмірі 2684,00 грн.

Натомість позивачем на підтвердження сплати судового збору до матеріалів позовної заяви долучено платіжну інструкцію про сплату судового збору №1149 від 08.06.2023 на суму 2648,00 грн.

Відтак, оскільки факт недоплати судового збору з`ясовано господарським судом на стадії розгляду справи по суті, то суд вважає за необхідне стягнути суму недоплати у розмірі 36,00 грн з відповідача в дохід Державного бюджету України.

Керуючись ст.ст.129, 236-238, 247-252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити частково.

2. Стягнути з Фізичної особи-підприємця Завгороднього Олександра Вікторовича ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Кер-Аес" (04071, місто Київ, провулок Електриків, будинок 15, ідентифікаційний код 40598297) 68297 (шістдесят вісім тисяч двісті дев`яносто сім) грн 34 коп. основного боргу, 13486 (тринадцять тисяч чотириста вісімдесят шість) грн 20 коп. пені, 820 (вісімсот двадцять) грн 54 коп. 3% річних, 3091 (три тисячі дев`яносто одна) грн 25 коп. інфляційних втрат та 2448 (дві тисячі чотириста сорок вісім) грн 14 коп. судового збору.

3. В іншій частині позову відмовити.

4. Стягнути з Фізичної особи-підприємця Завгороднього Олександра Вікторовича ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) в дохід Державного бюджету України судовий збір на суму 36 (тридцять шість) грн 00 коп.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. Рішення, відповідно до ст.ст.256, 257 Господарського процесуального кодексу України, може бути оскаржено до Північного апеляційного господарського суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя Ю.М.Смирнова

Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114750015
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань оренди

Судовий реєстр по справі —915/948/23

Рішення від 08.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 17.07.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 16.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні