Ухвала
від 08.11.2023 по справі 927/993/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

08 листопада 2023 року м. Чернігів справа № 927/993/22

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали по справі за заявою КРЕДИТОРА: Товариства з обмеженою відповідальністю «Суффле Агро Україна» 30068, с. Крупець Шепетівського (Славутського) району Хмельницької області, вул. Богдана Хмельницького, 43 (yuriy.stelmah@optima-lf.com)БОРЖНИК: Фермерське господарство «САПФІР-М.М.» 15122, с. Хоробичі Городнянського району Чернігівської області, вул. Гагаріна, 24 (tdykrpostach@gmail.com)про відкриття провадження у справі про банкрутство

за участі представників сторін:

від кредиторів: Бонтлаб В.В. - предст. ПП «АДЛЄР» (адвокат, дов. від 30.08.2022); Стріла В.М. - предст. ТОВ «ЗАХІД АГРОБІЗНЕС» (в порядку самопредставництва); Гольдінов Ю.Л. - предст. ФГ «Розвиток» (адвокат, ордер серії ВІ № 1155362 від 12.07.2023)

від боржника: не з`явився

В підсумковому засіданні прийняв участь арбітражний керуючий Сиволобов М.М.

ВСТАНОВИВ:

10 листопада 2022 року до Господарського суду Чернігівської області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Суффле Агро Україна» (надалі - кредитор) про відкриття провадження у справі про банкрутство Фермерського господарства «САПФІР-М.М.» (надалі - боржник) на підставі ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства, яка ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 15.11.2022 була прийнята до розгляду.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 21.12.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство Фермерського господарства «САПФІР-М.М.»; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника; розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Сиволобова М.М.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 14.09.2023 постановлено, зокрема:

продовжити процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича до 15 листопада 2023 року включно;

визначити дату проведення підсумкового засідання суду - 17 жовтня 2023 року.

17 жовтня 2023 року господарський суд постановив протокольну ухвалу про відкладення підсумкового засідання на 08 листопада 2023 року; одночасно постановлено:

повідомити боржника та кредиторів (ТОВ «Суффле Агро Україна», ТОВ «БАЙЄР», ТОВ «ЗЕРНО-АГРОТРЕЙД», Головне управління ДПС у Чернігівській області, ТОВ «Агробудівельний альянс «Астра») про призначення судового засідання, а також про те, що їх неявка не перешкоджає його проведенню;

клопотання арбітражного керуючого Сиволобова М.М., Приватного підприємства «АДЛЄР» та Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗАХІД АГРОБІЗНЕС» про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити;

проведення судового засідання здійснити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EаsyCon» (https://easycon.com.ua/) відповідно до Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21.

Учасники у справі про банкрутство належним чином були повідомлені про дату, час та місце проведення даного підсумкового засідання, однак процесуальним правом на участь у ньому не скористались (окрім ПП «АДЛЄР», ТОВ «ЗАХІД АГРОБІЗНЕС», ФГ «Розвиток» та арбітражного керуючого Сиволобова М.М.).

07.11.2023 через систему «Електронний суд» до Господарського суду Чернігівської області надійшло клопотання від 07.11.2023 арбітражного керуючого Сиволобова М.М., яким останній просить:

затвердити звіт розпорядника майна про нарахування і виплату грошової винагороди в сумі 188 032,26 грн, здійснення та відшкодування витрат в сумі 11 537,47 грн,

визнати Фермерське господарство «САПФІР-М.М.» банкрутом та відкрити лікввідаційну процедуру,

обов`язки ліквідатора банкрута покслати на арбітражного керуючого Сиволобова М.М.

В обгрунтування даного клопотання арбітражний керуючий Сиволобов М.М. посилається на відповідне рішення зборів кредиторів (протокол № 2 від 07.11.2023).

Статтею 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 2, 3 ч. ст. 216 Господарського процесуального кодексу України, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Оскільки в підсумковому засіданні 08.11.2023 оголошено перерву до 15.11.2023 до 11 год. 00 хв., існує необхідність повідомити боржника та кредиторів, які не скористались процесуальним правом на участь в даному підсумковому засіданні про призначення наступного судового засідання по справі.

Присутні в підсумковому засіданні арбітражний керуючий Сиволобов М.М. та повноважні представники Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗАХІД АГРОБІЗНЕС» та Фермерського господарства «Розвиток» заявили усні клопотання про проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

За змістом 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи вищевикладене та наявність технічної можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням системи «EasyCon», клопотання арбітражного керуючого Сиволобова М.М., Фермерського господарства «Розвиток» та Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗАХІД АГРОБІЗНЕС» про проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою ресурсу «EasyCon» підлягають задоволенню.

Одночасно присутній в підсумковому засіданні повноважний представник Приватного підприємства «АДЛЄР» заявив усне клопотання про проведення наступного судового засідання за його відсутності.

Керуючись ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 120, 121, 197, 202, 216, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Призначити підсумкове засідання на 15 листопада 2023 р. о 11:00 у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: 14000, м. Чернігів, проспект Миру, 20, зал судових засідань № 201.

Повідомити боржника та кредиторів (ТОВ «Суффле Агро Україна», ТОВ «БАЙЄР», ТОВ «ЗЕРНО-АГРОТРЕЙД», Головне управління ДПС у Чернігівській області, ТОВ «Агробудівельний альянс «Астра») про призначення судового засідання, а також про те, що їх неявка не перешкоджає проведенню судового засідання та розгляду заяви.

Клопотання арбітражного керуючого Сиволобова М.М., Фермерського господарства «Розвиток» та Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗАХІД АГРОБІЗНЕС» про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Проведення судового засідання здійснити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EаsyCon» (https://easycon.com.ua/) відповідно до Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21.

Копії цієї ухвали надіслати боржнику - Фермерському господарству «САПФІР-М.М.» (15122, с. Хоробичі Городнянського району Чернігівської області, вул. Гагаріна, 24 (tdykrpostach@gmail.com); адреса представника - адвоката Боєвої Олени Вікторівни: 25009, м. Кропивницький, вул. Генерала Родимцева, 100 (ІНФОРМАЦІЯ_1 )) та кредиторам: Товариству з обмеженою відповідальністю «Суффле Агро Україна» (30068, с. Крупець Шепетівського (Славутського) району Хмельницької області, вул. Богдана Хмельницького, 43 (yuriy.stelmah@optima-lf.com); адреса представника - адвоката Нечитайла Тараса Віталійовича: 01001, м. Київ, провулок Музейний, 4, поверх 4 (ІНФОРМАЦІЯ_2 )), Товариству з обмеженою відповідальністю «БАЙЄР» (04071, м. Київ, вул. Верхній Вал, 4-б (legal.ukraine@bayer.com)), Товариству з обмеженою відповідальністю «ЗЕРНО-АГРОТРЕЙД» (04071, м. Київ, вул. Ярославська, 58; адреса представника - адвоката Гончар Наталії Борисівни: 04071, м. Київ, вул. Ярославська, 58, БЦ «Астарта», 9-й поверх (ІНФОРМАЦІЯ_3)), Головному управлінню ДПС у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, вул. Реміснича, 11 (ch.official@tax.gov.ua)) та Товариству з обмеженою відповідальністю «Агробудівельний альянс «Астра» (08162, смт. Чабани Києво-Святошинського району Київської області, вул. Машинобудівників, 5-а (office@astra-group.com.ua)).

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню.

Дата набрання ухвалою законної сили - 08.11.2023.

Суддя А.С.Сидоренко

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено10.11.2023
Номер документу114750958
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —927/993/22

Ухвала від 06.06.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 06.06.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 29.05.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 16.05.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Постанова від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні