Ухвала
від 08.11.2023 по справі 331/536/22
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 08.11.2023 Справа № 331/536/22

ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний № 331/536/22 Головуючий у 1 інстанції: Антоненко М.В.

Провадження № 22-з/807/203/23 Суддя-доповідач: Дашковська А.В.

УХВАЛА

«08» листопада 2023 року м. Запоріжжя

Запорізькій апеляційний суд у склад колегії суддів судової палати з цивільних справ:

головуючого: Дашковської А.В.,

суддів: Бєлки В.Ю.,

Кочеткової І.В.,

розглянувши без повідомлення учасників справи питання про виправлення описки за ініціативою суду в постанові Запорізького апеляційного суду від 31 жовтня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до начальника Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області Галіціної Вікторії Леонідівни, Комунального підприємства Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок», Департаменту реєстраційних послуг Мелітопольської міської ради Запорізької області про визнання незаконним та скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

ВСТАНОВИВ:

В лютому 2022 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до виконуючого обов`язки Бердянського міського голови секретаря міської ради Свірла О.П., КП Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок», Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради про визнання незаконним та скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди, зобов`язання вчинити дії, просив: визнати незаконним та скасувати розпорядження Виконуючого обов`язки Бердянського міського голови секретаря Бердянської міської ради Свідла О.П. № 20-р «Про звільнення директора комунального підприємства Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок» Сушка Богдана Володимировича та розірвання укладеного з ним контракту до закінчення строку його дії» від 21 січня 2022 року; визнати незаконним та скасувати розпорядження Виконуючого обов`язку Бердянського міського голови секретаря Бердянської міської ради Свідла О.П. №28-р «Про внесення змін до розпорядження міського голови від 21.01.2022 № 20-р» від 27 січня 2022 року; поновити його на посаді директора КП Бердянської міської ради «Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок»; стягнути з КП Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок» на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з 28 січня 2022 року по день винесення рішення у цій справі, розмір якого станом на 31 січня 2022 року становить 3 904,20 грн.; стягнути з Виконуючого обов`язки Бердянського міського голови секретаря міської ради Свідла О.П. на його користь моральну шкоду в розмірі 50 000 грн.; зобов`язати Департамент реєстраційних послуг Мелітопольської міської ради Запорізької області внести відомості про нього як директора (керівника) КП Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок» до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; допустити негайне виконання рішення суду в частині його поновлення на посаді директора Комунального підприємства Бердянської міської ради «Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок»; вирішити питання про судові витрати.

Ухвалою Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 29 листопада 2022 року замінено відповідача Виконуючого обов`язки Бердянського міського голови секретаря міської ради Свідла Олександра Петровича його правонаступником - начальником Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області Галіціною В.Л.

Рішенням Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 27 січня 2023 року з виправленою опискою ухвалою суду від 20 лютого 2023 року позов задоволено.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням суду, начальник Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області Галіціна В.Л. подала апеляційну скаргу.

Ухвалою Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 04 вересня 2023 року залишено без розгляду позовні вимоги про стягнення з Виконуючого обов`язки Бердянського міського голови секретаря міської ради Свідла О.П. на користь ОСОБА_1 моральної шкоди в розмірі 50 000 грн., зобов`язання Департаменту реєстраційних послуг Мелітопольської міської ради Запорізької області внести відомості про ОСОБА_1 як директора (керівника) КП Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок» до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Ухвалою Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 04 вересня 2023 року виправлено описку в рішенні Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 27 січня 2023 року.

Постановою Запорізького апеляційного суду від 31 жовтня 2023 року апеляційну скаргу начальника Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області Галіціної В.Л. задоволено частково.

Рішення Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 27 січня 2023 року у цій справі скасовано.

В частині позовних вимог ОСОБА_1 до начальника Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області Галіціної В.Л. про визнання незаконним та скасування розпорядження, поновлення на роботі закрито провадження.

В частині позовних вимог ОСОБА_1 до КП Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок» про визнання незаконним та скасування розпорядження, поновлення на роботі - відмовлено.

Проте, як вбачається з вказаної постанови Запорізького апеляційного суду від 31 жовтня 2023 року, було допущено описку в резолютивній частині в зазначенні позовних вимог, а саме: не зазначено вимогу про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

З огляду на зазначене, колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для виправлення вказаних описок.

Керуючись ст. 269 ЦПК України, апеляційний суд,

УХВАЛИВ:

Виправити описки в резолютивній частині постанови Запорізького апеляційного суду від 31 жовтня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до начальника Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області Галіціної Вікторії Леонідівни, Комунального підприємства Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок», Департаменту реєстраційних послуг Мелітопольської міської ради Запорізької області про визнання незаконним та скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди, зобов`язання вчинити дії.

Викласти третій та четвертий абзац резолютивної частини постанови Запорізького апеляційного суду від 31 жовтня 2023 року наступним чином:

«В частині позовних вимог ОСОБА_1 до начальника Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області Галіціної Вікторії Леонідівни про визнання незаконним та скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу закрити провадження.

В частині позовних вимог ОСОБА_1 до Комунального підприємства Бердянської міської ради «Бердянський центральний ринок» про визнання незаконним та скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - відмовити.»

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття, проте може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня з дня її проголошення.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складений 08 листопада 2023 року.

Головуючий А.В. Дашковська

Судді: В.Ю. Бєлка

І.В. Кочеткова

Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114757064
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —331/536/22

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Антоненко М. В.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Постанова від 31.10.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Постанова від 31.10.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Антоненко М. В.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Антоненко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні