Вирок
від 09.11.2023 по справі 752/1416/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/1416/23

Провадження № 1-кп/752/1353/23

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.11.2023 року м. Київ

Голосіївський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

захисників ОСОБА_4 , ОСОБА_5

обвинувачених ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Києві в режимі відеоконференції із захисниками обвинувачених - адвокатами ОСОБА_4 та ОСОБА_5 кримінальне провадження відносно

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Києва, громадянина України, освіта неповна середня, не одруженого, має на утриманні неповнолітню дитину, 2016 року народження, не працевлаштованого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше в силу ст. 89 КК України не судимого,

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця міста Часів Яр Артемівської міськради Донецької області, громадянина України, освіта середня спеціальна, не одруженого, працевлаштованого неофіційно, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

обох обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч. 4 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Обвинувачені ОСОБА_6 та ОСОБА_7 31.10.2022 року приблизно о 00 годині 05 хвилин, перебуваючи поблизу огородженого подвір`я будинку АДРЕСА_4 , реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, за попередньою групою осіб, поєднаного з проникненням у сховище, діючи умисно, з корисливих мотивів, в умовах воєнного стану, переконавшись у тому, що за їх діями ніхто не спостерігає, по черзі пролізли під огорожею, чим подолали перешкоду вільного доступу, проникли до подвір`я приватного будинку, який належить ОСОБА_8 , після чого перебуваючи на вказаному подвір`ї взяли 30 метрів силового кабелю із алюмінієвими жилами АВВГ 4*120, вартістю 9 450 гривень, який належить Товариству з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія ІНКОМ" та залишили місце вчинення злочину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, чим спричинили Товариству з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія ІНКОМ" матеріальної шкоди на суму 9 450 гривень.

Обвинувачений ОСОБА_6 свою вину у вчиненні інкримінованованого йому кримінального правопорушення визнав в повному обсязі за обставин, викладених у обвинувальному акті, та показав суду про те, що 31.10.2022 року він спільно зі своїм знайомим - ОСОБА_7 проникли до подвір`я приватного будинку по АДРЕСА_4 та викрали силовий кабель, який був на вказаному подвір`ї, після чого залишили подвір`я та розпорядились викраденим на власний розсуд.

Щиро розкаявся у вчиненому.

Обвинувачений ОСОБА_7 свою вину у вчиненні інкримінованованого йому кримінального правопорушення також визнав в повному обсязі за обставин, викладених у обвинувальному акті, та показав суду про те, що 31.10.2022 року він спільно зі своїм знайомим - ОСОБА_6 проникли до подвір`я приватного будинку по АДРЕСА_4 та викрали силовий кабель, який був на вказаному подвір`ї, після чого залишили подвір`я та розпорядились викраденим на власний розсуд.

Щиро розкаявся у вчиненому.

Відповідно до ст. 349 ч. 3 КПК України за згодою сторін судом було визнано недоцільним дослідження доказів щодо таких обставин, які ніким не оспорюються, оскільки учасники судового розгляду правильно розуміють зміст цих обставин, немає сумнівів у добровільності та істинності їх позиції.

В зв`язку з викладеним суд обмежив дослідження фактичних обставин справи допитом обвинувачених, потерпілої та дослідженням таких матеріалів кримінального провадження, що характеризують їх особи, та надійшов до висновку про те, що дії обвинувачених ОСОБА_6 та ОСОБА_7 за ст. 185 ч. 4 КК України кваліфіковані правильно як таємне викрадення чужого майна - крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у сховище, в умовах воєнного стану.

При обранні покарання обвинуваченому ОСОБА_6 суд враховує:

- ступінь тяжкості кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч. 4 КК України, яке віднесене кримінальним законом до категорії тяжких злочинів;

- особу обвинуваченого, який не одружений, має на утриманні неповнолітню дитину, 2016 року народження, не працевлаштований, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, за місцем проживання характеризується задовільно, раніше притягався до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченого ОСОБА_6 згідно ст. 66 КК України, є його щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_6 згідно ст. 67 КК України, судом не встановлено.

При обранні покарання обвинуваченому ОСОБА_7 суд враховує:

- ступінь тяжкості кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч. 4 КК України, яке віднесене кримінальним законом до категорії тяжких злочинів;

- особу обвинуваченого, який не одружений, неофіційно працевлаштований, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, за місце проживання характеризується позитивно, раніше до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягався.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_9 згідно ст. 66 КК України, є його щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_9 згідно ст. 67 КК України, судом не встановлено.

На підставі викладеного суд надходить до висновку про те, що перевиховання та виправлення обвинуваченого ОСОБА_6 можливе без ізоляції від суспільства, а тому необхідно призначити йому покарання у виді позбавлення волі, із застосуванням правил ст. 75 КК України - звільненням від відбування покарання з випробуванням та покладенням на нього обов`язків, передбачених ст. 76 КК України, а саме: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти зазначений орган про зміну місця проживання; перевиховання та виправлення обвинуваченого ОСОБА_7 також можливе без ізоляції від суспільства, а тому необхідно призначити йому покарання у виді позбавлення волі, із застосуванням правил ст. 75 КК України - звільненням від відбування покарання з випробуванням та покладенням на нього обов`язків, передбачених ст. 76 КК України, а саме: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти зазначений орган про зміну місця проживання, вважаючи таке покарання необхідним і достатнім для виправлення винних та попередження вчинення ними нових кримінальних правопорушень.

Долю речових доказів слід вирішити згідно вимог ст. 100 КПК України.

Керуючись ст. ст. 368, 374 КПК України, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_6 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч. 4 КК України, та призначити йому покарання - 5 (п`ять) років позбавлення волі.

Згідно ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_6 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 (три) роки.

Згідно ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_6 обов`язки протягом іспитового строку періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти зазначений орган про зміну місця проживання.

ОСОБА_7 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч. 4 КК України, та призначити йому покарання - 5 (п`ять) років позбавлення волі.

Згідно ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_7 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 (два) роки.

Згідно ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_7 обов`язки протягом іспитового строку періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти зазначений орган про зміну місця проживання.

Речові докази:

- силовий кабель, який згідно квитанції №ФП-013875 зберігається в камері схову речових доказів Голосіївського УП ГУ НП у місті Києві - повернути потерпілому Товариству з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія ІНКОМ" за належністю;

- DVD-R диск, який зберігається при матеріалах кримінального провадження, - залишити там же.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду через Голосіївський районний суд міста Києва протягом 30 діб з дня проголошення.

На підставі ст. 376 ч. 3 КПК України роз`яснити учасникам кримінального провадження право ознайомитися із журналом судового засідання і подати на нього письмові зауваження.

Відповідно до ст. 376 ч. 6 КПК України роз`яснити учасникам кримінального провадження їх право отримання в суді копії вироку, вручити його обвинуваченим - негайно.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено10.11.2023
Номер документу114779216
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —752/1416/23

Ухвала від 13.11.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Первушина О. С.

Вирок від 09.11.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Первушина О. С.

Ухвала від 08.11.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Первушина О. С.

Ухвала від 25.01.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Первушина О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні