Ухвала
від 09.11.2023 по справі 134/2030/23
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 134/2030/23

2/134/393/2023

УХВАЛА

09 листопада 2023 року смт. Крижопіль

Суддя Крижопільського районного суду Вінницької області Швець Л.В., отримавши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Глушкова Ольга Ігорівна до ОСОБА_2 про визнання права на спадщину за законом,

встановила:

08 жовтня 2023 року адвокат Глушкова О.І., яка діє в інтересах ОСОБА_1 , звернулася в суд з позовом до ОСОБА_2 про визнання права на спадщину за законом.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що її необхідно залишити без руху, оскільки відповідно до ч. 6ст. 14 ЦПК України, адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Відповідно до п. 37 підрозділу 2 розділу ІІІ Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи - підсистема "Електронний суд" забезпечує можливість автоматичного надсилання матеріалів справ в електронному вигляді до Електронних кабінетів учасників справи та їхніх повірених.

До Електронних кабінетів користувачів надсилаються у передбачених законодавством випадках документи у справах, які внесені до автоматизованої системи діловодства судів (далі - АСДС) та до автоматизованих систем діловодства, що функціонують в інших органах та установах у системі правосуддя. Документи у справах надсилаються до Електронних кабінетів користувачів у випадку, коли вони внесені до відповідних автоматизованих систем у вигляді електронного документа, підписаного кваліфікованим підписом підписувача (підписувачів), чи у вигляді електронної копії паперового документа, засвідченої кваліфікованим електронним підписом відповідального працівника суду, іншого органу чи установи правосуддя (далі - автоматизована система діловодства).

Так, в порушення п. 2 ч. 3ст. 175 ЦПК України, позовна заява не містить реєстраційний номер облікової картки платника податків представника позивача та відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету, що позбавляє суд можливості внести персональні дані представника позивача в систему ЄСІТС із зазначенням РНОКПП.

Відповідно до ч. 4ст. 177 ЦПК Українидо позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Водночас, позивачем до позовної заяви не додано документа про сплату судового збору.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати визначеноЗаконом України «Про судовий збір» від 08.07.2011з наступними змінами і доповненнями.

Згідно ч. 1ст. 4 Закону України «Про судовий збір»судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п. 1.1 ч. 2ст. 4 Закону України «Про судовий збір»за подання фізичною особою до суду позовної заяви майнового характеру судовий збір сплачується у розмірі 1 % ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, виходячи із ціни позову (73137,00 грн.), позивачу необхідно сплатити 1073,60 грн. судового збору які внести або перерахувати за такими реквізитами: Отримувач коштів: ГУК у Він.обл./смт Крижопiль/22030101; Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37979858; Банк отримувача: Казначейство України(ел. адм. подат.); Код банку отримувача (МФО)899998; Рахунок отримувача: UA108999980313161206000002876; Код класифікації доходів бюджету: 22030101; Призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача),Крижопільський районний суд Вінницької області.

Дані обставини перешкоджають вирішенню питання про відкриття провадження у справі.

У відповідності до ч. 1, 2ст. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статями175і177цьогоКодексу, сплатить суму судового збору, а також відповідно до ч. 6 ст. 14 ЦПК особа (представник позивача) яка подала позовну заяву до суду надасть офіційну електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі то позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями частини третьоїст. 185 ЦПК України.

Керуючись ст. ст.175,177, 185,260,353 ЦПК України, Законом України «Про судовий збір» суддя

постановила:

Позовну заяву ОСОБА_1 в інтересахякої дієадвокат ГлушковаОльга Ігорівнадо ОСОБА_2 про визнанняправа наспадщину зазаконом - залишити без руху, надавши позивачу та представнику позивача строк для усунення недоліків тривалістю десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити представнику позивача про обов`язок зареєструвати електронний кабінет відповідно достатті 14ЦПК України із зазначенням РНОКПП.

Надати позивачу строк в десять днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху для сплати 1073,60 грн. судового збору на зазначений в ухвалі розрахунковий рахунок.

Оригінал квитанції про сплату судового збору надіслати на адресу суду (24600, Вінницька область, смт. Крижопіль, вул. Героїв України, 23).

У разі, якщо позивач та його представник не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява буде вважається неподаною і буде повернена позивачу.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКрижопільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено10.11.2023
Номер документу114784821
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —134/2030/23

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні