Ухвала
від 09.11.2023 по справі 916/1838/22
ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

09 листопада 2023 рокум. ОдесаСправа № 916/1838/22Південно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Ярош А.І.,

суддів: Савицького Я.Ф., Колоколова С.І.

розглянувши апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк"

на рішення Господарського суду Одеської області від 29.06.2023 року, суддя в І інстанції Волков Р.В., повний текст якого складено 10.07.2023 в м. Одесі

у справі №916/1838/22

за позовом: керівника Біляївської окружної прокуратури в інтересах держави в особі:

1) Теплодарської міської ради Одеського району Одеської області;

2) Головного управління Держгеокадастру в Одеській області

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк"

про розірвання договору оренди та додаткової угоди, зобов`язання повернути земельну ділянку, стягнення заборгованості з орендної плати та скасування державної реєстрації

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Південно-західного апеляційного господарського суду перебуває апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк" на рішення Господарського суду Одеської області від 29.06.2023 у справі №916/1838/22 за позовом керівника Біляївської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Теплодарської міської ради Одеського району Одеської області та Головного управління Держгеокадастру в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк" про розірвання договору оренди та додаткової угоди, зобов`язання повернути земельну ділянку, стягнення заборгованості з орендної плати та скасування державної реєстрації.

Ухвалою Південно-західного апеляційного господарського суду від 25.09.2023 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк" на рішення Господарського суду Одеської області від 29.06.2023 у справі №916/1838/22 та призначено розгляд даної справи на 14.11.2023 об 11:30.

Проте, у зв`язку із участю головуючого судді Ярош А.І. у підготовці для підтримання кваліфікації у НШСУ з 13.11.2023 по 17.11.2023 за наказом від 17.10.2023 №258-к, відсутня можливість провести судове засідання 14.11.2023.

Враховуючи принцип незмінності складу суду і наявність процесуальних строків для розгляду даної справи, з метою повного та всебічного розгляду апеляційної скарги з забезпеченням принципу змагальності та створення сторонам, які беруть участь у справі, необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, колегія судів вважає за необхідне призначити розгляд справи №916/1838/22 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк" на рішення Господарського суду Одеської області від 29.06.2023 на іншу дату, а саме 19.12.2023 об 11:00.

Згідно з ч. 2, 3 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Відповідно до ч. 2 ст. 121 Господарського процесуального кодексу України ухвала, якою суд повідомляє про призначення судового засідання або вчинення іншої процесуальної дії повинна містити найменування та адресу суду, назву справи, зазначення процесуального статусу особи, яка повідомляється, вказівку про те, яку дію буде вчинено, дату, час і місце її вчинення, а також про те, що участь у її вчиненні для цієї особи не є обов`язковою.

Крім того, 09.11.2023 до Південно-західного апеляційного господарського суду від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк" адвоката Шабаровського Богдана Володимировича надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

За приписами статті 197 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою; учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи; учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Пунктом 49 розділу 3 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21 передбачено, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Враховуючи наявну технічну можливість у проведенні відеоконференції поза межами приміщення суду, необхідність забезпечення балансу між правом сторони щодо участі у судовому засіданні та реалізацією ним процесуальних прав й розглядом господарської справи в розумні строки, колегія суддів вважає за необхідне задовольнити заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк" адвоката Шабаровського Богдана Володимировича та провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 120, 121, 197, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, Південно-західний апеляційний господарський суд,-

У Х В А Л И В:

Призначити розгляд справи №916/1838/22 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк" на рішення Господарського суду Одеської області від 29.06.2023 на 19.12.2023 об 11:30.

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк" адвоката Шабаровського Богдана Володимировича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Здійснити розгляд апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплодарський енергетичний парк" на рішення Господарського суду Одеської області від 29.06.2023 у справі №916/1838/22 в режимі відеоконференції у приміщенні Південно-західного апеляційного господарського суду в залі судових засідань №8, м. Одеса, пр-т Шевченка, 29, тел. (0482) 301-431.

Явка повноважних представників учасників справи у судовому засіданні 19.12.2023 обов`язковою не визнається. У разі їх прибуття в засідання суду вони повинні мати документи, що підтверджують їх повноваження.

Звернути увагу учасників справи на можливості розгляду справи за відсутності їх представників за наявними у справі матеріалами у разі подання відповідного клопотання відповідно до частини третьої статті 196 ГПК України.

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" (https:vkz.court.gov.ua).

Попередити учасників справи, що відповідно до частини п`ятої статті 197 Господарського процесуального кодексу України, приписів пункту 46 розділу 3 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Учасникам справи, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції завчасно надавати апеляційному суду копії документів, що підтверджують повноваження представників, засвідчені у визначеному законом порядку, якщо у матеріалах справи вони відсутні.

Повідомити учасників судового процесу, що у зв`язку з набранням чинності з 18.10.2023 змін до Господарського процесуального кодексу України, учасники судових проваджень, визначених у статті 6 Господарського процесуального кодексу України, зобов`язані зареєструвати свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя А.І. Ярош

суддіЯ.Ф. Савицький

С.І. Колоколов

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114787538
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору оренди та додаткової угоди, зобов`язання повернути земельну ділянку, стягнення заборгованості з орендної плати та скасування державної реєстрації

Судовий реєстр по справі —916/1838/22

Постанова від 09.04.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 09.11.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 25.09.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 24.08.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Рішення від 29.06.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Волков Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні