Ухвала
від 09.11.2023 по справі 233/5602/23
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/5602/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

09.11.23 Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Мартишева Т. О., розглянувши матеріалцивільної справиза позовом ОСОБА_1 (зареєстрованемісце проживання: АДРЕСА_1 ) до Іллінівської сільської ради Краматорського району Донецької області (юридична адреса: вул. Адміністративна, 42/3, с. Іллінівка, Краматорський район, Донецька область), третя особа Східне міжрегіональне управління юстиції Міністерства юстиції (юридична адреса: вул. Герасима Кондратьєва, 28, м. Суми), про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И В:

28 вересня 2023року доКостянтинівського міськрайонногосуду Донецькоїобласті звернулась позивач ОСОБА_1 з позовомпро визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування, в якому, з урахуванням уточнень, просить визнати за нею право власності на нерухоме майно земельні ділянки із кадастровим номером 1422485000:14:000:0019 (рілля) площею 7,50 га та кадастровим номером 1422485000:14:000:0020 (рілля) площею 7,50 га, що розташовані на території Іллінвської сільської ради Краматорського району (Полтавської сільської ради Костянтинівського району) в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою від 02 жовтня 2023 року дану позовну заяву було залишено без руху, надано строк для усунення недоліків, заява позивача на усунення недоліків позовної заяви про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування надійшла до суду 08 листопада 2023 року.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Справа підсудна Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області.

З урахуванням викладеного вважаю, що дану позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначити дату, час і місце підготовчого судового засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Звертаючись досуду зданою позовноюзаявою,позивачем заявлено клопотанняпро витребуваннякопії спадкової справи яку відкрито після смерті ОСОБА_2 та інформації з Державного комітету України із земельних ресурсів про нормативну грошову оцінку земельної ділянки із кадастровим номером 1422485000:14:000:0019.

У відповідностідо вимогч.1ст.84ЦПК України з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи та ухвалення справедливого рішення по ній клопотання позивачапро витребуваннядоказів слідзадовольнити та витребувати письмові докази з Костянтинівської державної нотаріальної контори та Державного комітету України із земельних ресурсів.

Проаналізувавши доводи клопотання позивача ОСОБА_1 про відстрочення сплати судового збору до отримання відомостей про вартість нормативну грошову оцінку земельної ділянки,суд приходить до висновку про обґрунтованість доводів клопотання та необхідність його задоволення.

Керуючись ст.ст. 84, 187 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача про відстрочення сплати судового збору задовольнити.

Відстрочити ОСОБА_1 сплату судового збору до отримання інформації з Державного комітету України із земельних ресурсів про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовом ОСОБА_1 до Іллінівської сільської ради Краматорського району Донецької області, третя особа Східне міжрегіональне управління юстиції Міністерства юстиції, про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 07 грудня 2023 року о 10 годині 00 хвилин, про що повідомити сторони.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження.

Запропонувати відповідачеві протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду відзив на позов, одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачеві та надавши суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачеві, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч. 8 ст. 178, ч. 2 ст. 191 ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Запропонувати третій особі протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду письмові пояснення щодо позову, одночасно надіславши копію пояснень з доданими до них документами сторонам у справі та надавши суду докази такого надіслання.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Костянтинівської державної нотаріальної контори Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції належним чином завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати з Державного комітету України із земельних ресурсів інформацію про нормативну грошову оцінку земельної ділянки із кадастровим номером 1422485000:14:000:0019 (рілля) площею 7,50 га, що розташована на території Іллінвської сільської ради Краматорського району Донецької області.

Згідно ч.ч. 7, 8 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ksm.dn.court.gov.ua/sud0527/gromadyanam/csz/.

Суддя

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114790031
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —233/5602/23

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні