Ухвала
від 08.11.2023 по справі 691/415/22
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 691/415/22

Номер провадження 2-о/699/89/23

УХВАЛА

про прийняття заяви до провадження

08.11.2023 м. Корсунь-Шевченківський

Суддя Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області Літвінова Г.М., ознайомившись із матеріалами справи окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Мліївської сільської ради Черкаського району Черкаської області, ОСОБА_2 ,

про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

УСТАНОВИВ:

До Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області 07.11.2023 від Городищенського районного суду Черкаської області в порядку п.2 ч.1 ст. 31 ЦПК України в зв`язку з відсутністю у Городищенському районному суді Черкаської області присяжних надійшли матеріали за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: Органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Мліївської сільської ради Черкаського району Черкаської області, ОСОБА_2 , про визнання недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та встановлення над нею опіки, призначити заявника опікуном.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справу передано на розгляд судді Літвіновій Г.М.

Вирішуючи питання про прийняття справи до свого провадження суд зазначає таке.

Відповідно до ч. 3 ст. 264 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Розгляд справ про визнання фізичної особи недієздатною відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. Ураховуючи відсутність в матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_2 адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно ОСОБА_2 у справі про визнання її недієздатною, суд вважає за необхідне залучити адвоката через Смілянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відповідно до матеріалів заяви про визнання особи недієздатною та встановлення опіки, особа, відносно якої ставить питання про визнання її недієздатною - ОСОБА_2 - має у складі своєї сімї, крім заявника - батька, ще й матір - ОСОБА_3 . Оскільки заява стосується прав та інтересів останньої, то суд вважає необхідним залучити її до участі у справі в якості заінтересованої особи.

Також суд уважає необхідним та доцільним залучити до участі у справі у якостізаінтересованої особи Черкаський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, так як у заяві заявник просить призначити його опікуном над ОСОБА_2 у разі визнання її недієздатною, а це відповідно до абзацу 12 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» впливатиме на права ІНФОРМАЦІЯ_2 щодо призову заявника на військову службу під час мобілізації.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 187, 316, 318 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Мліївської сільської ради Черкаського району Черкаської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження судом у складі одного судді і двох присяжних.

Залучити до участі у справі адвоката особи, стосовно якої розглядається справа - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт № НОМЕР_1 , виданий 04.08.2020, орган видачі 7114, місце проживання зареєстровано за адресою - АДРЕСА_1 .

Смілянському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечити участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, у судовому засіданні по справі.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Черкаський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_3 , 1985 року народження, жительку АДРЕСА_1 .

Зобов`язати заявника протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали направити залученим заінтересованим особам - ОСОБА_3 , Черкаському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки (місцезнаходження - вул. Хоменка, 19, м. Черкаси, ЄДРПОУ 07735288) копію заяви про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна із додатками, про що надати суду підтвердження до початку розгляду справи.

Судове засідання призначити на 28.11.2023 на 15.00 год в залі судових засідань №1 Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області за адресою: вул.О. Веділіна, 61/4, м.Корсунь-Шевченківський, Черкаська область.

У судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, в тому числі залученим заінтересованим особам - ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ), а також Смілянському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (місцезнаходження - 20700, Україна, Черкаська область, м. Сміла, вул. Соборна, 96-А, електронна адреса - smila.cherkasy@legalaid.ck.ua).

Роз`яснити заінтересованим особам про необхідність їх участі в судовому засіданні. У разі неможливості участі у розгляді справи заінтересованим особам до 24.11.2023 надати письмову заяву про слухання справи без їх участі із зазначенням своєї позиції щодо задоволення вимог заяви.

Роз`яснити, що згідно зі ст. 212 ЦПК України учасники справи, у тому числі особа, щодо якої розглядається справа про визнання фізичної особи недієздатною, мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Учасники справи мають можливість отримати інформацію щодо руху справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки: http://court.gov.ua/sud2310/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяЛітвінова Г. М.

Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено14.11.2023
Номер документу114795445
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —691/415/22

Рішення від 24.01.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Рішення від 24.01.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

Ухвала від 02.06.2022

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні