Ухвала
від 09.11.2023 по справі 682/841/23
СЛАВУТСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 682/841/23

Провадження № 2-п/682/6/2023

У Х В А Л А

09 листопада 2023 року м.Славута

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Матвєєвої Н.В.,

з участю секретарки судового засідання - Дубовки Г.Ю.,

представника позивача - Бойка В.Ф.,

відповідачки - ОСОБА_1 , її представника - адвоката Кисельової М.І.,

представника третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - адвоката Волкової А.О.,

представник органу опіки та піклування виконкому Славутської міської ради - Шаргородської Н.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Славута Хмельницької області в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача : Квартирно-експлуатаційний відділ міста Хмельницький, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Славутського міськрайонного суду Хмельницької області перебуває цивільна справа за позовом військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача : Квартирно-експлуатаційний відділ міста Хмельницький, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Ухвалою Славутського міськрайонного суду Хмельницької області від 30.08.2023 року заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Кисельова Мирослава Ігорівна про перегляд заочного рішення Славутського міськрайонного суду Хмельницької області від 16.05.2023 задоволено, поновлено ОСОБА_1 строк для перегляду заочного рішення суду від 16.05.2023.

Заочне рішення Славутського міськрайонного суду Хмельницької області від 16.05.2023 у справі за позовом військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Квартирно-експлуатаційний відділ міста Хмельницький, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, скасовано та справу № 682/841/23 призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

В судовому засіданні представник ОСОБА_1 - адвокат Кисельова М.І. заявила клопотання про здійснення переходу розгляду справи зі спрощеного позовного провадження до загального позовного провадження, призначивши судове засідання 09.11.2023 року підготовчим судовим засіданням. Обгрунтовуючи свої вимоги остання зазначила, що позовна заява містить значний обсяг письмових доказів, долучених у якості додатків та дана справа має дуже велике значення для ОСОБА_1 , в справі залучено багато учасників процесу.

Відповідачка ОСОБА_1 підтримала клопотання її представника та просила задовольнити.

Представник позивача ОСОБА_4 заперечував проти задоволення клопотання про здійснення переходу розгляду справи зі спрощеного позовного провадження в загальне позовне.

Представник третіх осіб - адвокат Волкова А.О. та представник органу опіки та піклування- Шаргородська Н.І. при вирішенні клопотання покладалися на розсуд суду.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Статтею 274 ЦПК України визначено перелік справ, що розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження, а також наведено такий перелік, за тією категорією справ, розгляд яких не можливий в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 277 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Разом з тим, ч. 2 ст. 274 ЦПК України передбачено, що у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне здійснити перехід розгляду даної справи зі спрощеного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та у відповідності до положення ч. 6 ст. 277 ЦПК України, вважати судове засідання 09.11.2023 року підготовчим судовим засіданням, оскільки зазначена цивільна справа має значний обсяг доказів, сторонами заявлено про допит ряду свідків, залучені треті особи та орган опіки та піклування, тому є підстави для розгляду справи в загальному позовному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст. 274,276,277, 353 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_5 - задовольнити.

Здійснити перехід розгляду справи за позовом військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача : Квартирно-експлуатаційний відділ міста Хмельницький, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, зі спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Вважати судове засідання 09.11.2023 року підготовчим судовим засіданням.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В.Матвєєва

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114808868
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням

Судовий реєстр по справі —682/841/23

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні