Ухвала
від 09.11.2023 по справі 682/841/23
СЛАВУТСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 682/841/23

Провадження № 2-п/682/6/2023

У Х В А Л А

09 листопада 2023 року м.Славута

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Матвєєвої Н.В.,

з участю секретарки судового засідання - Дубовки Г.Ю.,

педставника позивача військової частини - ОСОБА_1 ,

відповідачки - ОСОБА_2 , її представника - адвоката Кисельової М.І.,

представника третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - адвоката Волкової А.О.,

представника органу опіки та піклування виконкому Славутської міської ради - Шаргородської Н.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Славута Хмельницької області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача : Квартирно-експлуатаційний відділ міста Хмельницький, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_3 , орган опіки та піклування виконавчого комітету Славутської міської ради, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням,

в с т а н о в и в:

В провадженні Славутського міськрайонного суду Хмельницької області перебуває цивільна справа за позовом військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Квартирно-експлуатаційний відділ міста Хмельницький, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_3 , орган опіки та піклування виконавчого комітету Славутської міської ради, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

До Славутського міськрайонного суду Хмельницької області надійшло клопотання від Квартирно-експлуатаційного відділу міста Хмельницький про залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Міністерства Оборони України, що є власником всього військового майна, в тому числі і спірної квартири, розташованої в АДРЕСА_1 .

Представник позивача ОСОБА_1 клопотання підтримав, представник Квартирно-експлуатаційного відділу міста Хмельницький в судове засідання не з`явився, просив розглядати справу в його відсутність.

Відповідачка ОСОБА_2 та її представник ОСОБА_5 заперечували проти задоволення клопотання.

Представник третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - адвокат Волкова А.О. та представник органу опіки та піклування виконкому Славутської міської ради - Шаргородська Н.І. клопотання підтримали.

Відповідно до вимог ст. 53 ЦПК України, якщо суд при прийнятті позовної заяви, здійсненні провадження у справі до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі.

Суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки відповідно до ст. 3 Закону України "Про правовий режим майна у Збройних Силах України", все військове майно закріплюється за військовими частинами Збройних Сил України на праві оперативного управління, але є власністю Міністерства оборони України, тому є підстави для залучення Міністерства Оборони України до участі у справі в якості третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, оскільки рішення по справі може вплинути на його права та обов`язки.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд ,-

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Залучити до участі в справі в якості третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Міністерство Оборони України, адреса: 03168, місто Київ, проспект Повітрофлотський, будинок 6.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В.Матвєєва

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114808869
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням

Судовий реєстр по справі —682/841/23

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні