Ухвала
від 10.11.2023 по справі 193/1734/23
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН №193/1734/23

Провадження № 2-о/193/51/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

10 листопада 2023 року сел. Софіївка

Суддя Софіївського районного суду Дніпропетровської області Томинець О.В., розглянувши матеріали заяви Девладівськоїсільської радиКриворізького районуДніпропетровської області (вул. Привокзальна, 10, с. Девладове, Криворізький р-н, Дніпропетровська обл., 53132), заінтересовані особи:Відділ освіти,молоді таспорту Девладівськоїсільської радиКриворізького районуДніпропетровської області (вул. Незалежності, 66, Софіївка, Криворізький р-н, Дніпропетровська обл., 53100), Софіївське відділення Комунального підприємства "Криворізьке районне бюро технічної інвентаризації Дніпропетровської обласної ради" (вул. Лікарняна, 78, сел. Софіївка, Криворізький район Дніпропетровська область, 53100), про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади,

В С Т А Н О В И В:

07.11.2023 Девладівська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області в особі голови Неліпи О. звернулась до Софіївського районного суду з заявою про передачу безхазяйної нерухомої речі - будівлі громадського призначення, що розташована по АДРЕСА_1 , у власність територіальної громади.

Заяву подано відповідно до вимог ст.175, 329-331 ЦПК України, також до неї додано всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються вимоги про визнання майна безхазяйним та передачу у власність територіальної громади села.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження, позовного провадження (загального або спрощеного), окремого провадження.

Відповідно до положень ст.ст. 329 - 331 ЦПК України, заява про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади за умов, визначених Цивільним кодексом України, подається до суду за місцезнаходженням цієї речі органом, уповноваженим управляти майном відповідної територіальної громади. У такій заяві повинно бути зазначено, яку нерухому річ заявник просить передати у власність територіальної громади, основні характеристики нерухомої речі, посилання на документи про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, друковані засоби масової інформації, в яких було зроблено оголошення про взяття відповідної нерухомої речі на облік. Суд відмовляє в прийнятті заяви про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади, якщо вона не взята на облік органом, який здійснює державну реєстрацію права на нерухоме майно, або якщо заяву подано до закінчення одного року з дня взяття її на облік.

З огляду на те, що підстави для залишення заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні, провадження у справі належить відкрити та призначення її до розгляду за правилами окремого провадження.

Керуючись ст.19,175,177,329 - 331 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою Девладівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, заінтересовані особи: Відділ освіти, молоді та спорту Девладівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, Софіївське відділенняКомунального підприємства"Криворізькерайонне бюротехнічної інвентаризаціїДніпропетровської обласноїради",про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на06 грудня 2023 року о 13:00год. в приміщенні Софіївського районного суду (вул. Карпенка, буд. 3, смт. Софіївка Дніпропетровської області. Зал судових засідань №3).

Справа розглядатиметься в порядку окремого провадження Софіївським районним судом одноособово, в складі головуючого судді Томинця О.В.

Відповідно до ч. 3 ст.294ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Направити заінтересованим особам копію даної ухвали разом з копією заяви та доданими до неї документами, запропонувавши подати до 05.12.2023 заперечення на заяву, якщо такі маються, або заяву про відсутність таких заперечень.

Повідомити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://sf.dp.court.gov.ua.

Ухвала суду оскарженню не підлягає, але заперечення на неї можуть включатися до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Томинець

Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114818082
СудочинствоЦивільне
Сутьпередачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади

Судовий реєстр по справі —193/1734/23

Рішення від 06.12.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Рішення від 06.12.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні