Ухвала
від 09.11.2023 по справі 640/18911/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

09 листопада 2023 року Київ№ 640/18911/22

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Шевченко А.В., розглянувши в порядку письмового провадження питання про залучення третіх осіб у межах адміністративної справи за позовом Громадської організації «Збережемо Солом`янський парк», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Державної інспекція архітектури та містобудування України про визнання протиправним та скасування дозволу на виконання будівельних робіт,

в с т а н о в и в:

Громадська організація «Збережемо Солом`янський парк», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 звернулись до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Державної інспекція архітектури та містобудування України, з вимогами про визнання протиправним та скасування дозволу на виконання будівельних робіт № ІУ013210903187 від 10.09.2021 на будівництво об`єкта «Будівництво будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення на вул. Генерала Шаповала, 1-3 у Солом`янському районі», виданого Товариству з обмеженою відповідальністю «Міськбудальянс» та Товариству з обмеженою відповідальністю «Смарт-Девелопмент».

Відповідно до ухвали від 02.10.2023 судом відкрито спрощене позовне провадження у справі без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Разом із тим судом установлено, що позивачем в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача визначено Товариство з обмеженою відповідальністю «Смарт-Девелопмент», Товариство з обмеженою відповідальністю «Міськбудальянс» та Київську міську раду.

Вирішуючи питання щодо залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача вказаних суб`єктів, суд зазначає таке.

Як убачається з матеріалів справи, Товариству з обмеженою відповідальністю «Смарт-Девелопмент» та Товариству з обмеженою відповідальністю «Міськбудальянс» було видано спірний дозвіл на виконання будівельних робіт. Разом із тим Київською міською радою було прийнято рішення про затвердження проєктів землеустрою Товариству з обмеженою відповідальністю «Смарт-Девелопмент» щодо відведення відповідних земельних ділянок для будівництва та обслуговування комплексу багатофункціонального призначення, готелі, офісні будівлі та торговельні приміщення з підземним паркінгом; для влаштування транспортної інфраструктури (заїздів та виїздів); для експлуатації та обслуговування будівель і споруд автотранспортного підприємства. Крім того, Київська міська рада є власником земельних ділянок з відповідними кадастровими номерами, у межах яких здійснюється будівництво на підставі оскаржуваного дозволу на виконання будівельних робіт.

Частиною другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Відтак, рішення у цій справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки вказаних суб`єктів.

Відповідно до частини одинадцятої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті, якщо справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження.

У зв`язку із цим суд повертає примірники позовної заяви з додатками для надсилання їх третім особам.

Керуючись статтями 47, 49, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Смарт-Девелопмент» (код ЄДРПОУ: 37938869; місцезнаходження: 03035, м. Київ, вул. Механізаторів, буд. 1);

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Міськбудальянс» (код ЄДРПОУ: 37451079; місцезнаходження: 01042, м. Київ, вул. Філатова, буд. 10-А, офіс 2/36);

- Київську міську раду (код ЄДРПОУ: 22883141; місцезнаходження: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, буд. 36).

Зобов`язати представника позивачів направити рекомендованими листами з повідомленнями про вручення на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю «Смарт-Девелопмент», Товариства з обмеженою відповідальністю «Міськбудальянс» та Київської міської ради позовні заяви разом із усіма доданими до них документами з наданням суду доказів такого надсилання.

Запропонувати третім особам подати до суду пояснення з приводу позову або відзиву.

Копію ухвали суду надіслати (видати) учасникам справи (їхнім представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Шевченко А.В.

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114828987
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування дозволу на виконання будівельних робіт

Судовий реєстр по справі —640/18911/22

Ухвала від 30.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Безименна Наталія Вікторівна

Ухвала від 24.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Ухвала від 24.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Ухвала від 12.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Діска А.Б.

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Діска А.Б.

Ухвала від 27.11.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Ухвала від 09.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 09.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Постанова від 25.07.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні