Ухвала
від 10.11.2023 по справі 420/28576/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/28576/23

У Х В А Л А

10 листопада 2023 рокум. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Самойлюк Г.П., вивчивши адміністративний позов ОСОБА_1 до Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Міністерства юстиції України про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Міністерства юстиції України, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства юстиції України від 08.09.2023 № 1456/к «Про звільнення», яким було звільнено ОСОБА_1 ;

- поновити на роботі ОСОБА_1 шляхом поновлення на посаді заступника начальника Управління - начальника відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області;

- стягнути з Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу починаючи з 19.09.2023 року і по день ухвалення судового рішення.

Ухвалою від 23.10.2023 року адміністративний позов залишено без руху, позивачу надано строк на усунення недоліків позову.

06.11.2023 року позивач усунув недоліки, які стали підставою залишення позову без руху.

Суд вважає необхідним прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до ст. 169 КАС України, а також підстави для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені ст. 170 КАС України, на час відкриття провадження у справі, відсутні.

Відповідно до ч. 2, 6 ст. 12 КАС України та оцінюючи справу за критеріями, переліченими у ч. 3 ст. 257 КАС України, які суд враховує при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суд вважає необхідним розглянути дану справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Статтею 258 КАС України встановлено, що суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження. Відповідно до ч.2 ст.262 КАС України розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін починається через тридцять днів з дня відкриття провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з ч. 4 ст. 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Частиною 3 статті 80 КАС України визначено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ч.1 ст.79 КАС України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Згідно з ч. 7, 8 ст.80 КАС України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Для повного та об`єктивного розгляду справи суд дійшов висновку про необхідність витребування доказів по справі у відповідачів, а саме:

- у Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) довідку про розмір заробітної плати ОСОБА_1 за два місяці які передували звільненню;

- у Міністерства юстиції України інформацію про всі вакантні посади міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції, а саме: Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції та Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ), категорії «Б» підкатегорії «БЗ» рівнозначними посаді Заступника начальника управління - начальника відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області станом на день звільнення ОСОБА_1 ;

- у Головного територіального управління юстиції в Одеській області останню чинну редакцію Положення про Відділ організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області затвердженого Наказомом Головного територіального управління юстиції в Одеській області.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 248, 257-262 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження без повідомлення (виклику) учасників справи у порядку ч. 5 ст. 262 КАС України в адміністративній справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Міністерства юстиції України про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду відзив на позовну заяву і всі докази, якими можуть бути підтверджені заперечення проти позову та надіслати копію відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Зобов`язати відповідачів протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду докази у справі, а саме:

- Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Одеса) - довідку про розмір заробітної плати ОСОБА_1 за два місяці які передували звільненню;

- Міністерство юстиції України - інформацію про всі вакантні посади міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції, а саме: Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції та Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ), категорії «Б» підкатегорії «БЗ» рівнозначними посаді Заступника начальника управління - начальника відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області станом на день звільнення ОСОБА_1 ;

- Головне територіальне управління юстиції в Одеській області останню чинну редакцію Положення про Відділ організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області, затвердженого Наказом Головного територіального управління юстиції в Одеській області.

Запропонувати позивачу у п`ятиденний строк з моменту отримання відзиву на позовну заяву, подати суду та іншій стороні відповідь на відзив, а відповідачу, у той самий строк - заперечення.

Справа розглядатиметься суддею одноособово за наявними у справі матеріалами.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається в мережі Інтернет за веб-адресою: http://adm.od.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, встановлені ст. 256 КАС України.

Суддя Г.П. Самойлюк

Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114830176
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —420/28576/23

Рішення від 22.03.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г.П.

Ухвала від 09.01.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г.П.

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г.П.

Ухвала від 23.10.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні