Ухвала
від 13.11.2023 по справі 205/11648/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

13.11.2023 Єдиний унікальний номер 205/11648/23

Провадження № 2/205/3984/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у цивільній справі

13 листопада 2023 року м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Терещенко Т.П., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 від імені та в інтересах якого діє його законний представник ОСОБА_4 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Адміністрація Новокодацького району Дніпровської міської ради, про визначення осіб такими, що втратили право користування житлом,

В С Т А Н О В И В:

28 жовтня 2023 року позивач ОСОБА_1 шляхом поштового відправлення «Укрпошта» направила до суду вищевказану позовну заяву, яка надійшла до канцелярії суду 31 жовтня 2023 року.

Ухвалою судді Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 01 листопада 2023 року позовну заяву залишено без руху, оскільки вона була подана з порушенням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України, та надано строк для усунення недоліків.

10 листопада 2023 року позивач ОСОБА_1 надала до суду заяву про усунення недоліків разом із позовною заявою з усуненням недоліків, що були вказані у мотивувальній частині ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Частиною 3 статті 185 ЦПК України передбачено, що якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного його подання до суду та приймається до розгляду. За таких обставин позов є поданим із додержанням усіх вимог, що встановлені ст.ст. 175 і 177 ЦПК України.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суддя встановив, що позовна заява подана і оформлена у порядку, встановленому статтями 175 та 177 ЦПК України.

Зазначена цивільна справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України, а тому її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи відсутність підстав для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження, а також обов`язок додержання процесуального строку, встановленого законодавством, суддя вирішує питання щодо прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 274 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 )до ОСОБА_2 (місцереєстрації: АДРЕСА_1 ,фактичне місцепроживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 (місцереєстрації: АДРЕСА_1 ,фактичне місцепроживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_4 (місцереєстрації: АДРЕСА_1 ,фактичне місцепроживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_5 відімені тав інтересахякого дієйого законнийпредставник ОСОБА_4 (місцереєстрації: АДРЕСА_1 ,фактичне місцепроживання: АДРЕСА_2 ),третя особа,що незаявляє самостійнихвимог напредмет спору:Адміністрація Новокодацькогорайону Дніпровськоїміської ради(місцезнаходження:49000,м.Дніпро,пр.Сергія Нігояна,буд.77),про визначенняосіб такими,що втратилиправо користуванняжитлом, дорозгляду тавідкрити провадження у справі.

Розгляд цивільної справи проводити в порядку загального позовного провадження.

На виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання на 30 листопада 2023 року на 11 годину 45 хвилин у приміщенні Ленінського районного суду м. Дніпропетровська (49128, м. Дніпро, вул. Коробова,6, каб.№219).

Розгляд справи в режимі відеоконференції є технічно неможливим.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строкз днявручення вказаноїухвали дляподання відзиву на позовну заяву.

У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, а також усі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд згідно із ч. 8 ст. 178 ЦПК України вирішує справу за наявними матеріалами.

Згідно із ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

У разіподання відповідачамивідзиву,встановитипозивачуп`ятиденний строк для подання до суду відповіді на відзив з одночасним направленням його копії іншим учасникам справи.

У разіподанняпозивачемвідповіді навідзив,встановитивідповідачамп`ятиденний строк для подання заперечення з одночасним направленням його копії іншим учасникам справи.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову у строк п`ятнадцять днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву протягом п`ятнадцять днів з дня його отримання.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо вказаної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://ln.dp.court.gov.ua/.

Надіслати: позивачу - копію вказаної ухвали; іншим учасникам справи - копію вказаної ухвали з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.П. Терещенко

.

.

СудЛенінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено15.11.2023
Номер документу114849593
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —205/11648/23

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні