Ухвала
від 13.11.2023 по справі 200/5590/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

13 листопада 2023 року Справа №200/5590/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Бабіча С.І., розглянувши питання закриття провадження у справі за позовом керівника Слов`янської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Комунального некомерційного підприємства Слов`янської міської ради "Міська клінічна лікарня м. Слов`янська" (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Слов`янська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області) про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В :

Керівник Слов`янської окружної прокуратури Донецької області (далі - прокурор) звернувся до суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (далі - позивач) до Комунального некомерційного підприємства Слов`янської міської ради "Міська клінічна лікарня м. Слов`янська" (далі - відповідач), відповідно до якої просить:

- визнати протиправною бездіяльність Комунального некомерційного підприємства Слов`янської міської ради "Міська клінічна лікарня м. Слов`янська" (код ЄДРПОУ 01991197) щодо неприведення захисної споруди цивільного захисту - сховища № 19433, розташованого за адресою: Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Шевченка, буд. 44, корпус 1, у готовність до використання за призначенням;

- зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство Слов`янської міської ради "Міська клінічна лікарня м. Слов`янська" (код ЄДРПОУ 01991197) вжити заходи щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту - сховища № 19433, що розташоване за адресою: Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Шевченка, буд. 44, корпус 1, відповідно до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018 року.

Ухвалою суду від 10.10.2023 року прийнято до розгляду вказану позовну заяву та відкрито провадження у справі № 200/5590/23.

Призначено справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін. Залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Слов`янську міську військову адміністрацію Краматорського району Донецької області.

Від представника відповідача та керівника Слов`янської окружної прокуратури Донецької області надійшли клопотання про закриття провадження на підставі пункту 8 частини 1 статті 238 КАС України.

До вказаних клопотань додано докази їх направлення іншим учасникам справи.

Згідно з пунктом 8 частини 1 статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Вказані клопотання мотивовані, серед іншого, тим, що власником захисної споруди - Слов`янською міською військовою адміністрацією та балансоутримувачем - KHП CMP «Міська клінічна лікарня м. Слов`янська» вживаються вичерпні заходи для приведення захисної споруди № 19433 у належний стан для експлуатації за цільовим призначенням. А саме: з місцевого бюджету виділено та витрачено кошти на розроблення проекту капітального ремонту в сумі 94 059,74 грн., отримано Експертний звіт (Позитивний) №768/e/23 від 15 вересня 2023 року щодо можливості проведення капітального ремонту споруди. За ініціативою KHП CMP «Міська клінічна лікарня м. Слов`янська» розпочато процес реалізації проекту капітального ремонту. Призначено виконавця для проведення ремонту - управління житлово-комунального господарства Слов`янської МВА Краматорського району Донецької області, а також заплановані кошти в програмі економічного і соціального розвитку Слов`янської міської територіальної громади у 2023 році. В свою чергу, здійснення капітального ремонту та облаштування даного об`єкту захисної споруди цивільного захисту окрім значних фінансових витрат, потребує значного часу. Станом на теперішній час, вже тривають дії щодо відновлення захисної споруди.

Прокурор зазначає, що з метою усунення встановлених ГУ ДСНС України у Донецькій області недоліків вказаної захисної споруди цивільного захисту № 19433 КНП СМР «Міська клінічна лікарня м. Слов`янська» вжито дієвих заходів щодо залучення коштів для фінансування. За ініціативою КНП СМР «Міська клінічна лікарням. Слов`янська» розпочато процес реалізації та здійснення капітального ремонту сховища № 19433, на підставі виконаного проекту, згідно проектно-кошторисної документації.

Приймаючи до уваги те, що прокурором, який звернувся до суду з даним позовом подано клопотання про закриття провадження у даній справі з підстав, що є аналогічними зазначеним у клопотанні відповідача, з суд вважає за необхідне клопотання прокурора та відповідача задовольнити та закрити провадження у даній справі.

Керуючись Кодексом адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Провадження в адміністративній справі № 200/5590/23 за позовом керівника Слов`янської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Комунального некомерційного підприємства Слов`янської міської ради "Міська клінічна лікарня м. Слов`янська" про визнання протиправною бездіяльності та про зобов`язання вчинити певні дії - закрити.

Ухвала складена і підписана 13 листопада 2023 року в порядку письмового провадження, набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя С.І. Бабіч

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено15.11.2023
Номер документу114865409
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/5590/23

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

Ухвала від 10.10.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні