Ухвала
від 13.11.2023 по справі 640/39790/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

13 листопада 2023 року 640/39790/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панченко Н.Д., розглянувши адміністративну справу за позовом Головного управління ДПС у Житомирській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПАЛИВНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ "ФАКТОР" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління ДПС у Житомирській області з позовом до ТОВ "ПАЛИВНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ "ФАКТОР", в якому просить суд стягнути заборгованості у розмірі 60419,27 грн.

Ухвалою суду від 24 січня 2022 року було відкрите провадження по справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

23 серпня 2023 року від позивача через канцелярію суду надійшла заява (вх. Не зареєстрована у конверті) про відмову від позову на підставі ст. 189 Кодексу адміністративного судочинства України.

Вирішуючи питання щодо цієї заяви суд зазначає наступне.

Частиною 3 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Таким правом користуються й особи, в інтересах яких подано позовну заяву, за винятком тих, які не мають адміністративної процесуальної дієздатності.

Згідно з частинами першою, третьою статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

Пунктом 2 частини 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Дослідивши доводи заяви Головного управління ДПС у Житомирській області, враховуючи безумовне право позивача на розпорядження своїми вимогами, а також встановивши, що відмова позивача від адміністративного позову не суперечить закону та не порушує чиїх-небудь прав, свобод або інтересів, суд приходить до висновку про прийняття відмови від позову та закриття провадження у справі.

Частиною 2 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи наведене та керуючись статтями 9, 189, 238, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління ДПС у Житомирській області про відмову від позову задовольнити.

Закрити провадження в адміністративній справі № 640/39790/21 за позовом Головного управління ДПС у Житомирській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПАЛИВНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ "ФАКТОР" про стягнення заборгованості.

Ухвалу про закриття провадження у справі надіслати (видати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Панченко Н.Д.

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено15.11.2023
Номер документу114867038
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —640/39790/21

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 01.05.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 24.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні