Ухвала
від 13.11.2023 по справі 382/1324/23
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/1324/23

Провадження №2/382/436/23

У Х В А Л А

13 листопада 2023 року Яготинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Кисіль О.А.

при секретарі Твердохліб Г.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Яготин Київської області справу в порядку спрощеного позовного провадження за позовом Комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради "Київський обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф" в особі представника - Прокопенко Павла Сергійовича до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

Позивач в особі представника - ОСОБА_2 звернувся до Яготинського районного суду Київської області з позовом до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди.

Дослідивши матеріали позовної заяви, приходжу до висновку про направлення справи за підсудністю, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до ч. ч. 6, 8, 9 ст. 187 ЦПК України у разі, якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Суддя з метою визначення підсудності може також користуватися даними Єдиного державного демографічного реєстру.

Якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Було здійснено запит до органу реєстрації Яготинської міської ради Бориспільського району Київської області про реєстрацію місця проживання ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 для перевірки зареєстрованого у встановленому законом порядку місця проживання відповідача.

До суду надійшла відповідь на запит із Яготинської міської ради відповідно до якої, з картотеки з питань реєстрації місця проживання та реєстрі територіальної громади відносно ОСОБА_1 - 10.08.2022 року знято з реєстрації за адресою: АДРЕСА_1 .

Було здійснено запит до відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області відносно АДРЕСА_1 про реєстрацію місця проживання за адресою: АДРЕСА_1 для перевірки зареєстрованого у встановленому законом порядку місця проживання відповідача.

17.10.2023 року до суду надійшла відповідь від відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області відповідно до якого, ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Згідно ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Таким чином, за результатами отриманої судом інформації, відповідно до ст. 27 ЦПК України та ч. 1 ст.28 ЦПК України немає підстав для розгляду даної справи Яготинським районним судом Київської області.

При цьому, суд приходить до висновку про доцільність направлення справи для розгляду відповідно до ч. 9 ст. 28 ЦПК України за відомим місцем реєстрації відповідача: Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області (08400, м. Переяслав-Хмельницький вул.. Богдана Хмельницького,65).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Частиною 3 даної статті встановлено, що передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

У відповідності до положень ч. ч. 1, 2 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи викладене та зважаючи на те, що місцем реєстрації ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , що територіально не відноситься до території Яготинської ОТГ, та враховуючи, що відсутні підстави визначені у ч.2 ст.28 ЦПК України на які поширюється юрисдикція Яготинського районного суду Київської області, тому справу необхідно передати за підсудністю до Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області, за місцем реєстрації відповідача.

Керуючись ст. ст. 27, 28, 31, 32, 260, 261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Справу з матеріалами позовної заяви за позовом Комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради "Київський обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф" в особі представника - Прокопенко Павла Сергійовича до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди, передати на розгляд за підсудністю до Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області (08400, м. Переяслав-Хмельницький вул.. Богдана Хмельницького,65).

Відповідно до ст. 261 ЦПК України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Згідно з положеннями ст. 355 ЦПК України апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Кисіль О.А.

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено15.11.2023
Номер документу114868863
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —382/1324/23

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні