Ухвала
від 07.11.2023 по справі 404/7591/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/7591/23

Номер провадження 2/404/1768/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 листопада 2023 року Кіровський районний суд міста Кіровограда

у складі: головуючого судді Павелко І.Л.

за участі секретаря Ковальової М.О.,

розглянувши увідкритомусудовомузасіданнівм.Кропивницькому матеріалицивільної справиза позовноюзаявою представника ОСОБА_1 адвоката Багіряна Еміля Бориковича до АТ «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК», третя особа: ТОВ «ІКК Фінанс» про визнання договору споживчого кредиту та додаткових угод недійсними , -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває цивільна справаза позовом представника ОСОБА_1 адвоката Багірян Еміля Бориковича до АТ «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК» третя особа: ТОВ «ІКК Фінанс» про визнання договору споживчого кредиту та додаткових угод недійсними.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судових справ від 19.10.2021 року розгляд справи визначений суддею Павелко І.Л.

Ухвалою судді від 06 жовтня 2023року відкрито провадження та призначено до розгляду в порядку спрощеного провадження відповідно до ст.274 ЦПК України.

Представник ОСОБА_1 адвокат Багірян Е.Б. 07.11.2023 року подав заяву про перехід розгляду справи в порядку позовного провадження.

Заяву мотивує тим, що для повного тавсебічного встановленняобставин справи,їх дослідженняпо данійцивільній справі,необхідно витребуватиу відповідачаоригінали матеріалівкредитної справи;дослідити умовинадання кредитупозивачу тадокументальне підтвердженнявідповідачем; дослідити документальне підтвердження відповідачем виконання кредитором вимог постанови Правління НБУ № 168 від 10.05.2007 року та доведення цих вимог до позичальника; дослідити Правила надання відповідачем як кредитором кредиту позивачу в редакції, яка діяла на момент отримання кредиту.

Адвокат Багірян Е.Б.в судовому засіданні підтримав вказане клопотання.

Представник відповідача заперечив проти задоволення вказаного клопотання.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:ціну позову; значення справи для сторін;обраний позивачем спосіб захисту;категорію та складність справи;обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;кількість сторін та інших учасників справи;чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами

спрощеного позовного провадження.

Відповідно до п.1 ч.4 ст.274 ЦПК України справи, що виникають з приводу сяйних відносин , крім спорів про стягнення аліментів які розглядаються в порядку спрощеного провадження.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, суд відмовляє в задоволенні вказаного клопотання, оскільки чинним законодавством не передбачений розгляд даної категорії справ за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. 274 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Багіряна Еміля Бориковича про розгляд справи за позовною заявою представника ОСОБА_1 адвоката БагірянаЕміля Бориковичадо АТ«ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙМІЖНАРОДНИЙ БАНК»,третя особа:ТОВ «ІККФінанс» провизнання договоруспоживчого кредитута додатковихугод недійсними за правилами загального позовного провадження відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 09.11.2023 року.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда І. Л. Павелко

Дата ухвалення рішення07.11.2023
Оприлюднено15.11.2023
Номер документу114868961
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору споживчого кредиту та додаткових угод недійсними

Судовий реєстр по справі —404/7591/23

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні