Ухвала
від 10.11.2023 по справі 534/1130/22
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №534/1130/22

Провадження № 2/534/744/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 листопада 2023 року м. Горішні Плавні

Комсомольський міський суд Полтавської області в складі головуючого судді Морозова В.Ю., за участю: секретаря судового засідання Смигіної О.В., прокурора Хомлюк О.В., представника відповідача адвоката Мілінського І.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Полтавської обласної військової (державної) адміністрації Полтавського управління лісового та мисливського господарства до Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - державне підприємство «Кременчуцьке лісове господарство», про визнання незаконним та скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії,

у с т а н о в и в :

У провадженні суду знаходиться вищезазначена справа.

У судовомузасіданні представникпозивача ОСОБА_1 адвокат МілінськийІ.М.підтримав своєклопотання проповторне витребування доказівта просивзадовольнити та направити повторний запит до відділу поліції № 2 Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області. Повідомив суд, що ухвала про витребування доказів від 28.06.2023 позивачем виконана не у повному обсязі.

Прокурор у судовому засіданні на клопотання представника позивача поклався на розсуд суду.

Дослідивши клопотання заслухавши учасників судового процесу, матеріали справи, суд дійшов до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1, 4 ст.53ЦПКУкраїни треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи те, що представником відповідача було заявлено відповідне клопотання про повторне витребування доказів, відділ поліції № 2 Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області не у повному обсязі виконав ухвалу суду від 28.06.2023, суд вважає, що відповідні докази повинні бути судом витребувані повторно, а клопотання представника відповідача - задоволено.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.53,84,116-117 197,260 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

Клопотання відповідача ОСОБА_1 задовольнити.

Повторно витребувати від відділу поліції № 2 Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області:

- інформацію про хід досудового розслідування кримінального провадження № 42021172030000004 від 30.03.2021 року за ч.1 ст. 376 КК України внесеного до ЄРДР щодо неналежного виконання службовими особами ДП «Кременчуцьке лісове господарство» та Дмитрівської сільської ради своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, земельні ділянки, що належали до Державного лісового фонду передані у приватну власність, що завдало істотної шкоди державним інтересам, у випадку закриття кримінального провадження витребувати копію постанови про закриття провадження;

- копії постанов про закриття кримінальних проваджень, розпочатих у 2019 році, які розслідувались слідчими відділу поліції № 2 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області, за фактами можливого неналежного виконання службових обов`язків посадовими особами Дмитрівської сільської ради та ДП «Кременчуцьке лісове господарство», у тому числі щодо порушення вимог земельного та лісового законодавства.

Строк, у який суду необхідно надати витребувані докази до 20.11.2023.

Підготовче засідання у справи за позовом заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Полтавської обласної військової (державної) адміністрації Полтавського управління лісового та мисливського господарства до Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - державне підприємство «Кременчуцьке лісове господарство», про визнання незаконним та скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії відкласти на 23 листопада 2023 року на 09 год. 40 хв.

Суд попереджає про кримінальну відповідальність за умисне невиконання ухвал суду відповідно до ст. 382 КК України.

Роз`яснити особам, від яких витребовуються докази, що згідно ч.7 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення суддею.

Суддя В.Ю. Морозов

СудКомсомольський міський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено15.11.2023
Номер документу114869381
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —534/1130/22

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні