Ухвала
від 22.02.2024 по справі 534/1130/22
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №534/1130/22

Провадження №2/534/744/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 лютого 2024 року м. Горішні Плавні

Комсомольський міський суд Полтавської області в складі головуючого судді Морозова В.Ю., за участю секретаря судового засідання Хвіст Т.В., прокурора Хомлюк О.В., представника відповідача адвоката Мілінського І.М.,

розглянувши за правилами загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою Заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Полтавської обласної військової (державної) адміністрації Полтавського управління лісового та мисливського господарства до Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - державне підприємство «Кременчуцьке лісове господарство», про визнання незаконним та скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії,

у с т а н о в и в:

Кременчуцька окружна прокуратура Полтавської області звернулася до суду із клопотаннями про залучення у справі правонаступників.

В судовому засіданні було розглянуто клопотання заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури про залучення в якості правонаступника позивача 1 Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства у цивільній справі № 534/1130/22 за позовом заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Полтавської ОВ(Д)А, Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства до Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області, ОСОБА_1 про визнання недійсним рішення в частині, державного акту на право власності, договору купівлі-продажу, витребування земельної ділянки на користь власника - Північно-Східне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства (м. Харків) (ЄДРПОУ 45139951, 61024, місто Харків, вул. Пушкінська, будинок 86).

Та клопотання заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури про залучення в якості правонаступника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивачів ДП «Кременчуцьке лісове господарство» у цивільній справі № 534/1130/22 за позовом заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Полтавської ОВ(Д)А, Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства до Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області, ОСОБА_1 про визнання недійсним рішення в частині, державного акту на право власності, договору купівлі-продажу, витребування земельної ділянки на користь власника - Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» (ЄДРПОУ 44768034, 01601, місто Київ, вул. Руставелі Шота, будинок 9А)

Прокурор у судовому засіданні підтримала клопотання та просила його задовольнити.

Представник відповідача не заперечував проти задоволення клопотання.

Дослідивши заявлені клопотання та заслухавши думку учасників процесу, суд вважає, що клопотання обґрунтоване та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідност. 55 ЦПК Україниу разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи,що наказом Державногоагентства лісовихресурсів України№ 919від 28.10.2022ДП «Кременчуцькелісове господарство»припинено шляхомреорганізацїі,а самеприєднання доДержавного спеціалізованогогосподарського підприємства«Ліси України»,(ЄДРПОУ44768034).Та враховуючі,що відповіднодо постановиКМУ від07вересня 2022року №1003«Деякі питанняреформування управліннялісової галузі»ліквідовано якюридичну особупублічного праваПолтавське обласнеуправління лісовогота мисливськогогосподарства таутворено Північно-Східнеміжрегіональне управліннялісового тамисливського господарства(м.Харків). Пунктом 3 вказаної постанови встановлено, що міжрегіональні територіальні органи Державного агентства лісових ресурсів, що утворюються, є правонаступниками територіальних органів Державного агентства лісових ресурсів, які ліквідуються, отже суд дійшов до висновку, що клопотання слід задовольнити та залучити до участі в даній справі, як правонаступників замість Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства замінити Північно-Східним міжрегіональним управлінням лісового та мисливського господарства (м. Харків) (ЄДРПОУ 45139951, 61024, місто Харків, вул. Пушкінська, будинок 86) та ДП «Кременчуцьке лісове господарство» замінити Державним спеціалізованим господарським підприємством «Ліси України» (ЄДРПОУ 44768034, 01601, місто Київ, вул. Руставелі Шота, будинок 9А).

Керуючисьст. 55 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури про залучення до участі у справі правонаступників задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом Заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Полтавської обласної військової (державної) адміністрації Полтавського управління лісового та мисливського господарства до Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - державне підприємство «Кременчуцьке лісове господарство», про визнання незаконним та скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії, в якості правонаступника позивача 1 Північно-Східне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства (м. Харків) (ЄДРПОУ 45139951, 61024, місто Харків, вул. Пушкінська, будинок 86) та в якості правонаступника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» (ЄДРПОУ 44768034, 01601, місто Київ, вул. Руставелі Шота, будинок 9А).

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В`ячеслав МОРОЗОВ

СудКомсомольський міський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117179299
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —534/1130/22

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні