Ухвала
від 13.11.2023 по справі 206/4797/23
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 206/4797/23

Провадження № 2/206/1311/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 листопада 2023 року Самарський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Кушнірчука Р.О.,

при секретареві Глущенко Н.С.,

розглянувши у в залі суду м. Дніпро в підготовчому судовому засіданні клопотання ОСОБА_1 про залучення третьої особи та витребування висновку щодо визначення місця проживання малолітньої дитини разом із батьком у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації про визначення місця проживання дитини з батьком,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Самарського районного суду м. Дніпропетровська перебуває вищевказана позовна заява за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації про визначення місця проживання дитини з батьком.

13 листопада 2023 року ОСОБА_1 подав клопотання про залучення в якості третьої особи Органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради та витребування від них висновку щодо доцільності визначення місця проживання малолітньої дитини разом з батьком. Просив розглянути клопотання без участі позивача та задовольнити в повному обсязі.

Позовні вимоги полягають у визначенні місця проживання малолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з батьком ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч. 4, 5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Таким чином, прийняте за наслідком розгляду справи рішення може вплинути на права та обов`язки Органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради.

Також суд приходить до висновку про необхідність витребування від Органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради висновку щодо доцільності (недоцільності) визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , разом з батьком ОСОБА_1 .

Висновок Органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради буде сприяти більш повному, всебічному та об`єктивному розгляду даної справи, а без нього правильне вирішення спору по суті не можливе.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи Орган опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради та витребування висновку щодо доцільності (недоцільності) визначення місця проживання малолітньої дитини з батьком.

Керуючись ст. ст. 53, 260 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про залучення третьої особи та витребування висновку щодо доцільності визначення місця проживання малолітньої дитини разом із батьком у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації про визначення місця проживання дитини з батьком - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Орган опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради (49127, м. Дніпро, вул. 20-річчя Перемоги, буд. 51).

Доручити Органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради (49127, м. Дніпро, вул. 20-річчя Перемоги, буд. 51) до початку розгляду справи по суті підготувати та надати до суду висновок щодо доцільності (недоцільності) визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом із батьком ОСОБА_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Р.О. Кушнірчук

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено17.11.2023
Номер документу114876156
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —206/4797/23

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Кушнірчук Р. О.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Кушнірчук Р. О.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Кушнірчук Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні