Ухвала
від 13.11.2023 по справі 553/1977/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Справа № 553/1977/23

Провадження № 2/553/2544/2023

У Х В А Л А

13.11.2023м. Полтава

Ленінський районний суд міста Полтави у складі:

головуючого - судді Подмаркової Ю.М.,

за участі: секретаря судового засідання Макаренка Я.В.,

розглянувши в порядку загального позовного провадження у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Полтаві цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Шевченківський відділ державної виконавчої служби у м. Полтаві Східного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції, Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Коломацької сільської ради Полтавського району Полтавської області про визначення місця проживання дитини, припинення стягнення аліментів шляхом звільнення від їх сплати, стягнення безпідставно сплачених коштів в якості аліментів, стягнення аліментів,

в с т а н о в и в:

В провадженні суду перебуває зазначена цивільна справа.

Підготовче судове засідання у справі призначено на 14.00 год. 13.11.2023.

13.11.2023 від представника позивача ОСОБА_3 - адвоката Хворост Д.М. надійшло клопотання про залучення у якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог - Полтавський відділ державної виконавчої служби у Полтавському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції, оскільки рішення в даній цивільній справі може вплинути на їх права або обов`язки, підготовче судове засідання просить провести без участі сторони позивача.

Представник третьої особи Органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Коломацької сільської ради Полтавського району Полтавської області до суду не прибув, від начальника служби надійшла заява про розгляд справи без участі представника.

Належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи відповідач ОСОБА_2 , представник третьої особи Шевченківського відділу державної виконавчої служби у м. Полтаві Східного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції до суду не прибули, про причини неявки не повідомили.

Зважаючи на те, що всі особи, які беруть участь у справі, в судове засідання не з`явилися, відповідно до частини 2 статті 247 Цивільного процесуального кодексу України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Ознайомившись з матеріалами справи, суд дійшов наступного:

Відповідно до частин 1, 3 статті 13 Цивільного процесуального кодексу України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Щодо клопотання позивача про залучення третьої особи слід зазначити наступне:

Згідно вимог частини 1 статті 53 Цивільного процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Підставою участі третіх осіб у справі є їх юридична заінтересованість, яка ґрунтується на матеріально-правових відносинах з однією із сторін справи або обґрунтоване припущення, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі зокрема: якщо за наслідками вирішення справи можуть змінитися та/або припинитися або виникнуть (між стороною по справі і третьою особою) нові правовідносини (права та обов`язки).

Як вбачається зі змісту позовної заяви та матеріалів, доданих до неї, предметом спору є вимога про припинення стягнення аліментів із позивача шляхом звільнення від їх сплати, нарахування та стягнення аліментів входить до повноважень органів державної виконавчої служби, отже судове рішення по справі може вплинути на їх права та обов`язки.

Виходячи з наведеного, наявні підстави для задоволення клопотання представника позивача - адвоката Хворост Д.М., залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Полтавського відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції.

У відповідності до пунктів 2, 3 частини 2 статті 198 Цивільного процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

За вищевикладеного, наявні підстави для відкладення підготовчого судового засідання.

Керуючись статтями 13, 189, 197, 198, 223, частиною 2 статті 247 Цивільного процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Шевченківський відділ державної виконавчої служби у м. Полтаві Східного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції, Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Коломацької сільської ради Полтавського району Полтавської області про визначення місця проживання дитини, припинення стягнення аліментів шляхом звільнення від їх сплати, стягнення безпідставно сплачених коштів в якості аліментів, стягнення аліментів у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Полтавський відділ державної виконавчої служби у Полтавському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (36023, м. Полтава, пров. Стешенка, б. 6, код ЄДРПОУ 34962946).

Направити третій особі копію позову та доданих до нього документів.

Роз`яснити третій особі, що вона має право протягом десяти днів з дня отримання даної ухвали, подати письмові пояснення.

Копія пояснень та додані до них документи, одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, також надсилаються (надаються) іншим учасникам справи.

Відкласти підготовче судове засідання до 14:00 год. 13.12.2023.

У підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Головуючий Ю.М. Подмаркова

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114878107
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини, припинення стягнення аліментів шляхом звільнення від їх сплати, стягнення безпідставно сплачених коштів в якості аліментів, стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —553/1977/23

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні