Ухвала
від 07.09.2023 по справі 752/9788/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/9788/23

Провадження № 1-кс/752/6066/23

У Х В А Л А

Іменем України

07 вересня 2023 року м. Київ

Слідчий суддя Голосіївського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду м. Києва клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської міської прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №42023100000000131, відомості щодо якого внесені 03.03.2023 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із вказаним клопотанням, у якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), адреса якого: АДРЕСА_1 , з можливістю ознайомитись з оригіналами документів та вилучення їх належним чином засвідчених копій.

В обґрунтування клопотання зазначає, що слідчим управлінням ГУ НП у м. Києві здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №42023100000000131 від 03.03.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Слідчий вказує, що з метою швидкого, повного, об`єктивного та неупередженого розслідування кримінального провадження й встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, дослідження документів, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до вищевказаних документів та вилучення їх належним чином копій.

З посиланням на ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий просить розглянути клопотання про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", без виклику його представників, з огляду на існування реальної загрози зміни або знищення інформації та документів, про тимчасовий доступ до яких заявлене клопотання.

Слідчий суддя визнав за можливе провести розгляд даного клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, враховуючи наявність достатньо обгрунтованих доводів слідчого.

У судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд справи без його участі, клопотання підтримав просив задовольнити.

Відповідно до ч. 5 ст. 27 КПК України під час судового розгляду та у випадках, передбачених цим Кодексом, під час досудового розслідування забезпечується повне фіксування судового засідання та процесуальних дій за допомогою звуко- та відеозаписувальних технічних засобів. Офіційним записом судового засідання є лише технічний запис, здійснений судом у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Положеннями ч. 1 ст. 107 КПК України визначено, що рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію.

Таким чином, слідчий суддя визнав за можливе розглянути вказане клопотання за відсутності слідчого та без фіксування судового засідання за допомогою звуко- та відеозаписувальних технічних засобів.

Дослідивши вказане клопотання та документи, якими воно обґрунтовується, слідчий суддя зазначає наступне.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Зі змісту ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи наведені положення законодавства та беручи до уваги, що матеріалами клопотання слідчого підтверджено, що документи, дозвіл на тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для можливості надання тимчасового доступу до вказаних документів, з можливістю їх вилучення, у зв`язку із цим клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 107, 110, 159-166, 309, 372 КПК України,-

УХВАЛИВ:

1. Клопотання задовольнити.

2. Надати дозвіл слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 на проведення тимчасового доступу до документації, що знаходиться у володінні АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", адреса місцезнаходження якого АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій, зокрема:

- відомостей щодо руху грошових коштів по картці № НОМЕР_2 із зазначенням всіх обов`язкових реквізитів: назви контрагента, коду ЄДРПОУ контрагента, номер рахунку, картки контрагента, назви банку з МФО в якому обслуговується контрагент, розшифровка контрагента з використанням ІР-адресів (назва/ПІБ, код ЄДРПОУ/РНОКПП, призначення платежу адреса проживання/реєстрації, номер рахунку, назва банку, МФО банку, номер мобільного телефону, який з ним пов`язаний; номер мобільного телефону авторизація за яким здійснюється під час проведення фінансових розрахунків через термінали самообслуговування), дати та часу здійснення транзакції, суми та призначення платежів, підстави руху коштів (вид та номер платіжного документу), платіжних доручень, які стали підставою для руху коштів по таким карткам, грошових чеків щодо зняття готівки, всю наявну інформацію з яких ІР адрес (час сесії, входу та інше) було здійснено вхід до системи "Інтернет-Клієнт-Банк", конвертацію коштів, сплати послуг в системі "Інтернет банкінг" (із вказанням дати, часу, місця та описом призначення платежу) в період часу з 01.01.2021 по дату винесення судом ухвали;

- документів про відкриття рахунку (юридична справа) до якого прикріплено картку № НОМЕР_2 , із зазначенням місця відкриття (філія, відділення банку) рахунку, картки;

- інформації про осіб, які знімали грошові кошти з рахунку, картки

№ НОМЕР_2 через відділення та/або банківські термінали (із зазначенням місця зняття коштів та наданням відповідних фотографій, відеозаписів зняття коштів) в період часу з 01.01.2021 по дату винесення судом ухвали;

- відомостей щодо всіх рахунків та банківських карток, відкритих на ім`я власника картки № НОМЕР_2 із виписками щодо руху грошових коштів по ним.

3. Визначити строк дії ухвали тривалістю два місяці, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

4.Уповноваженим особам АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " надати (забезпечити) тимчасовий доступ до вищевказаних документів зазначеним в ухвалі особам, підготувати документи для можливості вилучення належним чином завірених копій документів в електронному та/або друкованому вигляді.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

6. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

7. Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.09.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114879975
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —752/9788/23

Ухвала від 05.03.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 05.03.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 17.11.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 13.11.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Глиняний Віктор Петрович

Ухвала від 08.11.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 07.09.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 10.10.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 10.10.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 10.10.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 09.08.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Юрдига Ольга Степанівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні