Ухвала
від 13.11.2023 по справі 473/4565/23
ЄЛАНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/4565/23

Провадження № 2/476/174/2023

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

13.11.2023 року Єланецький районний суд

Миколаївської області

в складі: головуючого судді Чернякової Н.В.

за участю секретаря Козаченко Л.М.

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні взалі судус.м.т.Єланець цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог - орган опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області про визначення місця проживання дитини

В С Т А Н О В И В :

22.09.2023 року з Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог - орган опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області про визначення місця проживання дитини.

13.11.2023 року позивачки надала до суду заяву про витребування з органу опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області висновок про визначення місця проживання дитини з матір`ю та призначення справи до судового розгляду.

Учасники справи у підготовче засідання не з`явилися.

Вивчивши заяву, суд приходить до наступного висновку.

Так, відповідно до положень, викладених в ч. ч. 1, 2, 3, 5 ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається, як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Положеннями ст.189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частиною 6 ст. 84 ЦПК України передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Таким чином, для з`ясування обставин справи необхідно витребувати від органу опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області висновок про визначення місця проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до ч.1 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено наступні підготовчі дії: визначено характер спірних правовідносин, вимог позивача, склад учасників судового процесу, вирішено заяви і клопотання учасників справи.

Підстав для необхідності відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у підготовчому засіданні судом не встановлено.

Підстави для колегіального розгляду справи, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України, відсутні. Тому дана цивільна справа розглядатиметься одноособово суддею, який є головуючим і діє від імені суду.

Суд вважає за необхідне встановити наступний порядок з`ясування обставин справи та дослідження доказів: вступне слово учасників справи для з`ясування обставин, на які учасники справи посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень; ознайомлення з письмовими доказами, їх огляд та дослідження, додаткові пояснення учасників справи.

Таким чином, судом у підготовчому засіданні вирішені питання, визначені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, проведені підготовчі дії, які є достатніми для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, тому підготовче провадження підлягає закриттю, а справа призначається до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 12, 43, 69, 76, 84, 196-200, 210, 211, 259-261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву позивачки ОСОБА_1 провитребування доказів задовольнити.

Витребувати від органу опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області висновок про визначення місця проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Закрити підготовче провадження у даній цивільній справі.

Призначити справу до судового розгляду по суті, суддею одноособово о 11.00 годині 18.12.2023 року, в приміщенні Єланецького районного суду Миколаївської області за адресою: с.м.т. Єланець, вул. Аграрна, 16 Миколаївської області.

У судове засідання викликати учасників справи.

Встановити наступний порядок з`ясування обставин справи та дослідження доказів: вступне слово учасників справи для з`ясування обставин, на які учасники справи посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень; ознайомлення з письмовими доказами, їх огляд та дослідження, додаткові пояснення учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Чернякова

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114884244
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —473/4565/23

Рішення від 18.12.2023

Цивільне

Єланецький районний суд Миколаївської області

Чернякова Н. В.

Рішення від 18.12.2023

Цивільне

Єланецький районний суд Миколаївської області

Чернякова Н. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Єланецький районний суд Миколаївської області

Чернякова Н. В.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Єланецький районний суд Миколаївської області

Чернякова Н. В.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні