Ухвала
від 13.11.2023 по справі 460/528/23
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

13 листопада 2023 рокуЛьвівСправа № 460/528/23 пров. № А/857/13184/23

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача -Довгополова О. М.суддів -Гудима Л. Я. Ільчишин Н. В.

перевіривши апеляційну скаргу Рівненської митниці на рішення Рівненського окружного адміністративного суду від 27 червня 2023 року у справі № 460/528/23 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю«Сполука-21» до Рівненської митниці про визнання протиправним рішення,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді Восьмого апеляційного адміністративного суду від 28 серпня 2023 року апеляційну скаргу залишено без руху у зв`язку з невідповідністю апеляційної скарги вимогам статті 296 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме: не додано документа про сплату судового збору та надано десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення виявлених недоліків.

Копію зазначеної ухвали скаржник отримав 28 серпня 2023 року до електронного кабінету користувача підсистеми "Електронний суд" , що підтверджується довідкою Восьмого апеляційного адміністративного суду про доставку електронного листа.

05 вересня 2023 року на адресу суду надійшло клопотання Рівненської митниці про продовження строку для усунення недоліку апеляційної скарги. Його доводи полягають у відсутності коштів для сплати судового збору.

Ухвалою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 23 жовтня 2023 року продовжено строк для усунення Львівською митницею недоліків апеляційної скарги на 5 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Копію зазначеної ухвали скаржник отримав 23 жовтня 2023 року до електронного кабінету користувача підсистеми "Електронний суд", що підтверджується довідкою Восьмого апеляційного адміністративного суду про доставку електронного листа.

31 жовтня 2023 року на адресу суду надійшло клопотання Рівненської митниці про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги, яке обгрунтоване відсутністю коштів для сплати судового збору.

Проаналізувавши матеріали справи, суд прийшов до висновку про наявність підстав для повернення апеляційної скарги з огляду на наступне.

У встановлений суддею-доповідачем строк особою, яка подала апеляційну скаргу, не усунуто недоліків апеляційної скарги.

Апеляційний суд зазначає, що наведені скаржником у клопотанні обставини щодо відсутності можливості сплатити судовий збір у визначений судом строк не підтверджені жодними належними і допустимими доказами.

Сплата судового збору за подання апеляційної скарги в силу положень Кодексу адміністративного судочинства України є процесуальним обов`язком сторони, що звертається до суду з апеляційною скаргою.

Відповідно до частини першої статті 118 Кодексу адміністративного судочинства України процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії.

Частиною другою статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

В той же час, доводи скаржника про необхідність продовження процесуального строку є необґрунтованими, а клопотання безпідставним, оскільки належних доказів наявності обставин, які перешкоджають виконанню вимог процесуального закону ним не надано.

Отже, у суду апеляційної інстанції відсутні підстави для продовження строку усунення недоліків апеляційної скарги.

При цьому, суд враховує, що станом на 13 листопада 2023 року скаржником не подано документ про сплату судового збору та не вживаються заходи щодо його сплати.

Таким чином, у встановлений судом строк скаржником не усунуто недоліку апеляційної скарги в частині сплати судового збору.

Згідно з частиною другою статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга повертається скаржнику, якщо останній не усунув недоліки апеляційної скарги, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

На підставі викладеного, керуючись статтями 169, 296, 298 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання Рівненської митниці про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги відмовити.

Апеляційну скаргу Рівненської митниці на рішення Рівненського окружного адміністративного суду від 27 червня 2023 року у справі № 460/528/23 повернути скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Суддя-доповідач О. М. Довгополов судді Л. Я. Гудим Н. В. Ільчишин

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114892455
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним рішення

Судовий реєстр по справі —460/528/23

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довгополов Олександр Михайлович

Ухвала від 23.10.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довгополов Олександр Михайлович

Ухвала від 28.08.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довгополов Олександр Михайлович

Ухвала від 25.07.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довгополов Олександр Михайлович

Рішення від 14.07.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

О.Р. Гресько

Рішення від 27.06.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

О.Р. Гресько

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

О.Р. Гресько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні