Ухвала
від 15.11.2023 по справі 581/970/23
ЛИПОВОДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 581/970/23

Провадження № 2/581/367/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справі

15 листопада 2023 року селище Липова Долина

Суддя Липоводолинського районного суду Сумської області Сізов Д.В., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Сільськогосподарського виробничого кооперативу «Колядинець», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Комунальне підприємство «Реєстраційно-інвентаризаційна служба» Опішнянської територіальної громади,

про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, скасування державної реєстрації речового права,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним позовом.

Згідно із позовною заявою місцем проживання позивача є АДРЕСА_1 .

Зареєстрованим місцем знаходження відповідача є АДРЕСА_2 .

За формою та змістом позовна заява в цілому відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України. Судовий збір сплачено у розмірі 2147 грн 20 коп.

Справа підсудна Липоводолинському районному суду Сумської області, підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження. Зважаючи на обраний позивачем спосіб захисту та характер доказів (можливість призначення експертизи), розгляд справи провести у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників судового провадження.

Призначити на 10 год 27 грудня 2023 року судове засідання у справі в приміщенні Липоводолинського районного суду Сумської області по вул. Роменська, 6 у селищі Липова Долина, викликавши учасників справи.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позов, встановивши строк для його подання - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження. Вимоги до змісту відзиву встановлені ч. 3 ст. 178 ЦПК України.

У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу право подати до суду відповідь на відзив, у відповідності до вимог ст. 179 ЦПК України, у строк, що не перевищує 3 дні з дня отримання відзиву на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу право подати заперечення на відповідь, згідно зі ст. 180 ЦПК України, у строк, що не перевищує 3 дні з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити третій особі право подати пояснення щодо позову або відзив на позов, встановивши строк для його подання - 3 дні з дня вручення даної ухвали або відзиву. Вимоги до змісту пояснень встановлені ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до положень ч. 4, 5 ст. 178, ч. 3 ст. 179, ч. 3 ст. 180 ЦПК України до відзиву, відповіді на відзив чи заперечення також додаються:

докази, що підтверджують обставини, на яких вони грунтуються,

документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, відповіді на відзив чи заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам.

Суд зазначає Комунальному підприємству «Реєстраційно-інвентаризаційна служба» Опішнянської територіальної громади про обов`язок зареєструвати свій електронний кабінет та можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відома. Копію позовної заяви та копії доданих до неї документів надіслати відповідачу.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, як у приміщенні іншого суду так і поза межами приміщення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтеренет за веб-адресою сторінки: https://court.gov.ua/fair/sud1811/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Д. В. Сізов

СудЛиповодолинський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення15.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114906740
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —581/970/23

Рішення від 27.12.2023

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні