Ухвала
від 15.11.2023 по справі 282/1422/23
ЛЮБАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 282/1422/23

Провадження № 1-кс/282/384/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 листопада 2023 року

смт.Любар

Слідчий суддяЛюбарського районногосуду Житомирськоїобласті ОСОБА_1 ,при секретарісудових засідань ОСОБА_2 ,розглянувши клопотанняслідчого СВвідділення поліції№1Житомирського районногоуправління поліціїГУНП вЖитомирській області ОСОБА_3 ,погоджене зпрокурором Чуднівськоїокружної прокуратури ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ додокументів,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, що містять відомості, які становлять лікарську таємницю та знаходяться у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: медичної карти стаціонарного хворого КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , тобто надати можливість ознайомитись з нею, зробити її копію та вилучити її в оригіналі (здійснити її виїмку).

Клопотання обґрунтовано тим, що 12.11.2023 близько 00 год. 05 хв. на АЗС " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", що за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_6 на грунті раптово виниклих неприязних відносин, наніс один удар ліктем в область голови ОСОБА_5 , внаслідок якого останній впав на асфальтне покриття та отримав тілесні ушкодження у вигляді важкої закритої черепно-мозкової травми та множинних переломів кісток склепіння черепа.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення внесено до ЄРДР №12023060430000165 від 12.11.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.128 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що потерпілий ОСОБА_5 проходив лікування у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

З метою повного, швидкого та неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення, проведення судово-медичної експертизи, у органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні оригіналу первинної облікової документації, яка містить охоронювану законом лікарську таємницю, а саме: медичної карти стаціонарного хворого КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В судове засідання слідчий не з`явився, але надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, клопотання просить задовольнити.

Представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у судове засідання на розгляд справи не з`явився та не повідомив про причини неявки, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку. У відповідності до ч.4 ст.163 КПК України його неявка не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, у зв`язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Згідно ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

12 листопада 2023 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.128 КК України за номером №12023060430000165, що стверджується копією витягу з ЄРДР.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Розглянувши та дослідивши матеріали клопотання, а саме: докази, що вказують на доцільність надання тимчасового доступу до речей і документів та виконання норм КПК України, які регулюють порядок звернення з відповідним клопотанням до суду, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити та надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, оскільки інформація, що міститься у них має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні та проведення судово-медичної експертизи.

Згідно ч.1 ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Керуючись ст.107,159-166,309КПК України,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Любарської селищної ради, зокрема до: медичної документації КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на ім`я на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , тобто надати можливість ознайомитись з нею, зробити її копію та вилучити її в оригіналі (здійснити її виїмку).

Дозвіл на тимчасовий доступ надати групі слідчих у даному кримінальному провадженні: ОСОБА_3 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114911299
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовийдоступ додокументів

Судовий реєстр по справі —282/1422/23

Ухвала від 02.02.2024

Кримінальне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 02.02.2024

Кримінальне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

Ухвала від 15.11.2023

Кримінальне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні