Ухвала
від 15.09.2023 по справі 754/11277/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кп/754/1104/23

Справа № 754/11277/23

У Х В А Л А

Іменем України

15 вересня 2023 року Деснянський районний суд м. Києва в складі :

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2

з участю прокурора - ОСОБА_3

з участю адвоката - ОСОБА_4

з участю представників потерпілих ОСОБА_5 , ОСОБА_6

з участю обвинуваченого - ОСОБА_7

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні питання, щодо можливості призначення судового розгляду кримінального провадження № 42022102040000124 відносно ОСОБА_7 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.197-1ч.3,358ч.4 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Деснянського районного суду м. Києва від прокурора надійшов обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42022102040000124 від 23.12.2022 року відносно ОСОБА_7 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.197-1ч.3,358ч.4 КК України.

Ухвалою суду вказане кримінальне провадження призначене до підготовчого судового засідання.

В підготовчому судовому засіданні прокурор вважав за необхідне призначення справи до судового розгляду. Клопотань не заявляв.

Представники потерпілих у судовому засіданні клопотань щодо можливості призначення справи до судового розгляду не надали.

Захисник ОСОБА_4 заперечувала щодо призначення справи до судового розгляду. Заявила клопотання про повернення обвинувального акту, оскільки у обвинувальному акті прокурором невірно зазначені фактичні обставини справи, зокрема час та період вчинених ОСОБА_7 кримінальних правопорушень, що у свою чергу призвело до порушення права обвинуваченого звернутись з клопотанням про закриття кримінального провадження у зв`язку із закінченням строків давності. Також у реєстрі матеріалів досудового розслідування не зазначені всі процесуальні дії та рішення які були прийняті під час досудового розслідування.

Обвинувачений ОСОБА_7 підтримав думку захисника, заперечував щодо призначення справи до судового розгляду. Заявив клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності у зв`язку з її дійовим каяттям, оскільки він визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення повністю, щиро розкаюється, активно сприяв розкриттю злочину, вперше притягується до кримінальної відповідальності, раніше не судимий, вчинив нетяжкий злочин, повністю відшкодував завдану ним шкоду. Крім того зазначив, що він є ліквідатором аварії на ЧАЕС, є інвалідом 2 групи, приймав активну участь в обороні м. Києва від російських загарбників, що на його думку також вказує на його дійове каяття у даному кримінальному провадженні.

Вислухавши думку учасників судового провадження, враховуючи, що обвинувальний акт відносно ОСОБА_7 складений у відповідності з вимогами КПК України, підстав для повернення прокурору не вбачається, провадження за обвинувальним актом підсудне Деснянському районному суду м. Києва, підстав для закриття провадження чи його направлення прокурору для продовження досудового розслідування немає, суд приходить до висновку про призначення провадження за обвинувальним актом відносно ОСОБА_7 до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Обвинувальний акт за своїм змістом та формою відповідає вимогам ст..291 КПК України, доводи захисника про повернення обвинувального акту суд вважає такими що не перешкоджають призначенню справи до судового розгляду, а тому суд вважає їх необґрунтованими.

Що стосується клопотання обвинуваченого ОСОБА_7 , то суд враховуючи думку прокурора та представників потерпілих, які просили відмовити у задоволенні клопотання, приходить до наступного.

Відповідно до ст.45 КК України особа, яка вперше вчинила кримінальний проступок або необережний нетяжкий злочин, крім корупційних кримінальних правопорушень або кримінальних правопорушень пов`язаних з корупцією, порушень правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення кримінального правопорушення щиро покаялася, активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Стороною захисту під час підготовчого судового засідання не були надані докази та не доведені всі обставини, що заявлені в клопотанні, на підставі яких суд може перевірити наявність всіх складових дійового каяття, що передбачені ст.45 КК України. З огляду на викладене, наявність всіх передумов звільнення від кримінальної відповідальності у зв`язку з дійовим каяттям суд може перевірити виключно за наслідками судового розгляду кримінального провадження, а тому у заявленому клопотанні на даній стадії судового розгляду слід відмовити.

Коло осіб, які беруть участь, у судовому розгляді є наступним: прокурор, обвинувачений, захисник, представник потерпілого.

Керуючись вимогами ст.314,315,316 КПК України,

УХВАЛИВ:

Призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинувальним актом відносно ОСОБА_7 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.197-1ч.3,358ч.4 КК України на 19 вересня 2023 року о 10.00год.

Викликати для участі у судовому засіданні прокурора, обвинуваченого, захисника, представника потерпілого.

У задоволенні клопотання захисника ОСОБА_4 - відмовити.

У задоволенні клопотання обвинуваченого ОСОБА_7 - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.09.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114913837
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво

Судовий реєстр по справі —754/11277/23

Ухвала від 05.09.2024

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Бабайлова Л. М.

Ухвала від 24.07.2024

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Бабайлова Л. М.

Ухвала від 01.12.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кепкал Людмила Іванівна

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кепкал Людмила Іванівна

Ухвала від 03.11.2023

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Вінтоняк Р. Я.

Ухвала від 15.09.2023

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Вінтоняк Р. Я.

Ухвала від 16.08.2023

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Вінтоняк Р. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні