Ухвала
від 16.11.2023 по справі 924/1192/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"16" листопада 2023 р. Справа № 924/1192/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю. В., розглянувши матеріали

за позовом комунального підприємства по експлуатації теплового господарства "Тепловик" Старокостянтинівської міської ради, м. Старокостянтинів, Хмельницької області

до фізичної особи-підприємця Мельника Сергія Васильовича, м. Старокостянтинів, Хмельницької області

про стягнення грошей

встановив:

До Господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява комунального підприємства по експлуатації теплового господарства "Тепловик" Старокостянтинівської міської ради, м. Старокостянтинів, Хмельницької області до фізичної особи-підприємця Мельника Сергія Васильовича, м. Старокостянтинів, Хмельницької області про стягнення 708,54 грн. абоненстької плати та 168 059,12 грн. заборгованості за теплову енергію.

За правилами господарського процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати нормам статей 162, 164 ГПК України, а також вимогам статті 172 цього Кодексу.

Пункт 2. ч. 3 ст. 162 ГПК України передбачає, що позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Суд звертає увагу, що відповідно до ч. 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Як вбачається із матеріалів позовної заяви, позивачем не зазначено відомостей наявності чи відсутності у юридичних осіб (позивача та відповідача) електронного кабінету.

Відповідно до відповіді №269315 про відсутність зареєстрованого Електронного кабінету ЄСІТС позивач (ЄДРПОУ 14151464) не має зареєстрованого Електронного кабінету в системі Електронний суд ЄСІТС.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів з урахуванням положень ст. 42 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 ГПК України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Згідно з Правилами надання послуг поштового зв`язку, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009р. №270, підтвердженням прийняття для пересилання поштового відправлення є розрахунковий документ, що підтверджує надання такої послуги (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) як передбачено Законом України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Крім того, надається опис вкладення, зразок бланка такого опису затверджується уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі зв`язку. Бланк опису вкладення заповнюється відправником у двох примірниках із зазначенням адреси одержувача, кількості предметів, вартості кожного з цих предметів. Обидва примірники опису підписуються відправником. Працівник об`єкта поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису видається відправникові, другий вкладається до поштового відправлення.

Тобто, при поданні позовної заяви позивачем має бути доданий оригінал фіскального чеку відділення поштового зв`язку та оригінал опису вкладення з поіменним переліком документів, що направляються сторонам.

Позивачем до позовної заяви долучено опис вкладення, де зазначено адреса одержувача: 31100, Хмельницька обл., м. Сторокостянтинів, вул. Попова,15.

Як убачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, місцезнаходження ФОП Мельника Сергія Васильовича: АДРЕСА_1 .

Отже, доданий до позовної заяви опис вкладення не є належним доказом направлення копії позовної заяви з доданими документами відповідачу.

Відповідно до частин 1, 2 статті 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 164, 172 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення позивачем ухвали.

З наведеного, суд вважає за належне залишити позовну заяву без руху, надавши позивачу строк у десять днів для усунення зазначених недоліків, зокрема, для надання відомостей про реєстрацію електронного кабінету в ЄСІТС; доказів відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів (оригінал фіскального чеку, опис вкладення).

У разі не виконання вимог ухвали у визначений строк, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

постановив:

Позовну заяву залишити без руху, надавши позивачу строк у десять днів для усунення зазначених недоліків з дня вручення ухвали, зокрема, для надання відомостей про реєстрацію електронного кабінету в ЄСІТС; доказів відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів (оригінал фіскального чеку, опис вкладення).

Ухвала набирає законної сили 16.11.2023р. та оскарженню не підлягає.

СуддяЮ.В. Гладюк

Віддрук 3 прим: 1 - до справи, 2 - позивачу (31100, Хмельницька обл., м. Старокостянтинів, вул. Ессенська,2 блок 4, код 14151464), 3- відповідачу (31101, Хмельницька обл., місто Старокостянтинів, вулиця Ессенська, будинок 6, квартира 449, код 2632311398) реком. з повід. про вруч. Надіслати на елект.адресу: позивачу (info@teplovik.org)

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено17.11.2023
Номер документу114954656
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення грошей

Судовий реєстр по справі —924/1192/23

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 29.03.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Рішення від 22.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 25.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 24.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні