Ухвала
від 17.11.2023 по справі 348/2724/23
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

Справа № 348/2724/23

Номер провадження 2-о/348/102/23

17 листопада 2023 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області у складіголовуючого суддіМаксименко О.Ю.,розглянувши матеріалицивільної справиза заявоюВиконавчого комітетуДелятинської селищноїради Надвірнянськогорайону Івано-Франківськоїобласті,як органуопіки тапіклування, про визнання фізичної особи недієздатною,

У с т а н о в и в :

13.11.2023 до Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області надійшла заява Делятинської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області, адреса розташування юридичної особи: вул. 16 Липня, 273 смт Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області; заінтересована особа - Комунальне некомерційне підприємство "Надвірнянська центральна районна лікарня" місцезнаходження юридичної особи: вул. Грушевського буд. 12 м. Надвірна Івано-Франківської області, про визнання фізичної особи ( ОСОБА_1 ) недієздатною.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК Україниза відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу. Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК Українисуддя відкриває провадження у цивільній справі не інакше як на підставі заяви, поданої і оформленої в порядку, встановленомуЦПК України.

Зазначена заява відповідає вимогам ст.175,177,297 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Заява подана відповідно до правил підсудності згідно зі ст. 295 ЦПК Україниза місцем проживання особи, стосовно якої ставиться питання про визнання її недієздатною - Надвірнянський район Івано-Франківської області.

За таких обставин вважаю за можливе відкрити провадження у цій справі із призначенням судового розгляду у відкритому судовому засіданні у складі одного судді і двох присяжних (ч. 4 ст. 293 ЦПК України).

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, в тому числі у справах про визнання фізичної особи недієздатною. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

На підставі наведеного, беручи до уваги відсутність у ОСОБА_1 , стосовно якої розглядається питання про визнання її недієздатною, адвоката, суд вважає, що до розгляду справи слід залучити адвоката через Західний регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою представництва інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.187,260,261,293, 295, 297, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадженняу справіза заявоюВиконавчого комітетуДелятинської селищноїради Надвірнянськогорайону Івано-Франківськоїобласті,як органуопіки тапіклування, про визнання фізичної особи недієздатною.

Призначити судовий розгляд справи на 14 грудня 2023 року на 14:30 год. у відкритому судовому засіданні в приміщенні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області.

Про розгляд справи повідомити учасників справи.

Представникам учасників справи мати документи, що підтверджують їх повноваження.

Представнику заінтересованої особи подати до зазначеного строку відзив на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду).

Залучити адвоката через Західний регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги для участі в цивільній справі № 348/2724/23 для надання правової допомоги особі, стосовно якої розглядається справа про визнання недієздатною, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з метою забезпечення представництва та захисту її прав та інтересів, забезпечивши його явку в судове засідання, призначене на 14.12.2023 року на 14:30 год., в приміщенні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області.

Учасникам справи роз`яснюється, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Звернути увагу учасників процесу, що всі документи (заяви, відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@nd.if.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (вул. Мазепи, 35 м. Надвірна Івано-Франківської області, 78405).

Учасникам справи роз`яснюється, що вони можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки суду: https://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Надвірнянського районного суду

Івано-Франківської області О.Ю.Максименко

Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114983087
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —348/2724/23

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні